Recensioner av Svenska Matkasseleverantörer

Skriven av
Publicerad:

Det blir allt vanligare med leveranser av matkassar och med detta växer den svenska marknaden för det också sig större och större för varje år som går. Men med allt fler och fler aktörer på marknaden blir det också svårare och svårare att lista ut vilken som är rätt för just dig och ditt hushåll.

Därför skapade vi Matkasse.nu – för att göra det så enkelt som möjligt att välja matkasse med en djupgående recension i ryggen. Alla recensioner du ser på denna sida är noga utforskade av våra skribenter och detaljerade med informationen du behöver, letar efter – och kanske till och med saknar!

☆Spara upp till 965 kr!
☆Välj mellan 14 olika matkassar varje vecka
☆Ingredienser i exakta mängder för mindre matsvinn
☆Möjlighet att byta ut maträtter
☆Barnfamilj-, Vegetarisk-, Laktosfri, Veg-Flex & Inspiration
☆2-6 personer, 3-5 middagar
☆30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Rabattkod: NYSTART_LINASAFF
☆Premiumkasse med förberedda maträtter
☆Premium, Vego, Sthlmslådan, Familje och Vroom
☆1-6 personer, 3-4 middagar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor
☆Grymt starterbjudande. Finns även förberedd kasse
☆Familje-, Barnens-, Wellness, Kockens förberedda kasse
☆2-6 personer, 4-5 middagar
☆10% rabatt till de första 3 leveranserna
☆Sveriges första matkasse
☆Original, Barn-, Vego-, Flexitarian-, Bistrokasse
☆2-4 personer, 3-5 middagar
☆Få 50% rabatt på din första matkasse!
☆20% rabatt (första matlåda)!
☆Sveriges största matkasse-utbud
☆2-6 personer 5 dagar i veckan
☆Rabatt aktiveras via “Beställ här”
☆Förberett av våra kockar
☆Flexibelt abonnemang
☆Färdigt på 15 minuter
☆Spara 20 % på din första matkasse när du beställer idag!
☆Mat hem till dörren
☆Välj mellan 30 olika matkassar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor! (5×25%)!
☆Matbutik på nätet
☆Komponera din matkasse efter egna önskemål
☆Valfritt antal dagar och personer
☆200kr rabatt vid köp över 750kr Gäller
☆100% ekologisk
☆Vegetarisk-, Vegansk och, Flexetarisk
☆1-4 personer, 3-4 dagar
☆20% rabatt vid första beställningen
☆Ekologiskt fokus
☆Ekologisk-, Vegetarisk-, Gluten-, Laktosfri-, Barnvänlig
☆4 personer, 4 middagar
☆Få en rabatt på 200 SEK
☆10% rabatt vid första beställningen
☆Närproducerat och ekologiskt fokus
☆2-6 personer 5 dagar i veckan

Vad du får i varje recension från Matkasse.nu

Hos Matkasse.nu ger vi dig alltid recensioner av matkassar, fullproppade med informationen du letar efter. Alla våra recensioner skrivs på ett strukturerat vis så att du enkelt ska kunna ta dig igenom dem och hitta informationen du letar efter. Du får till en början en summering av de olika kassarna så att du på varje sida snabbt kan avgöra ifall du fått informationen du sökt efter, eller ifall det behövs något mer. Behövs det mer information är det bara att fortsätta läsa och du får då tillgång till:

 • – uppgifter om olika ingredienser och måltider
 • – genomgång av de olika menyer som erbjuds
 • – hur vidare matkassarna tillgodoser dieter och kostspecifika alternativ
 • – priser
 • – leveransområden och tider
 • – och mycket, mycket mer…

Vi går alltid igenom för- och nackdelar med matkassarna och kan som en opartisk röst ge dig mer insikt i hur de olika alternativen fungerar och vad som erbjuds. På toppen av detta så kan vi så gott som alltid dessutom erbjuda en rabattkod för att ge dig som läsare möjligheten att prova på en matkasse för dig och din familj.

Hur fungerar matkasseleveranser?

Leveranser av matkassar sker från många olika håll i landet, men på samma gång på linknande sätt överallt. Du som kund börjar med att klura ut vilken kasse som passar just dig bäst och får sedan i regel först välja meny. I många fall innebär detta ett urval av färdigkomponerade menyer som satts ihop av dietister, kockar och måltidsexperter – men i vissa fall betyder det även att du får plocka ut individuella rätter tills du fyllt upp veckomenyn på egen hand.

Hur stor denna veckomeny är, är sedan nästa steg på dagordningen. Så gott som alla leverantörer erbjuder som mest måltider fem dagar i veckan och så lite som två-tre. När du väl bestämt hur många gånger i veckan du vill ha middagsro är det sen dags att börja klura på gästlistan – hur många ska äta? Familjer är av olika storlekar och därför går det generellt sätt också att anpassa din matkasse efter detta och undvika onödigt svinn eller överkonsumering.

En matkasseprenumeration löper normalt veckovis tills att du avslutar den själv. Leveranser sker i början av veckan, eller slutet på förra och då alltid direkt hem till dörren. För att garantera färskheten så skickas all mat i regel i kylda bilar och/eller i kylanpassade förpackningar.

Här kan du få en matkasse levererad hem till dig

I takt med att marknaden växer sig större så gör också de områden som kan motta leveranser av matkassar. Vad som till en början endast var en lyxvara för folket i stan har idag även letat sig ut i de små byarna och även om det inte går att få matkasseleveranser i hela landet så blir det allt mer tillgängligt för varje år.

Enklast är det såklart i mellersta Sverige, där de huvudsakliga centrallagren är belägna och ju längre norr om Stockholm man tar sig – desto svårare blir det att få hem leveranserna. Tillväxtsresan av matkasseerbjudanden ser dock inte ut att ta stopp inom den närmsta tiden och i takt med att marknaden fortsätter att växa så kommer också leveransområdena att göra det.

Vem har mest glädje av en matkasse?

Så vem är då en matkasse till för? För att svara på den frågan kan vi ta oss tillbaka till början av historian om svenska matkassar och en av de största aktörerna idag: Linas Matkasse. Det var nämligen här mycket av det började när två syskon från Stockholm tyckte att det borde vara enklare för familjer – speciellt de med småbarn – att få bra, hemmalagad mat på bordet, utan att behöva ge upp all fritid och tid tillsammans.

Från detta föddes konceptet kring matkassar och det är även här som den huvudsakliga målgruppen idag ligger. Vi har dock alla väldigt upptagna liv idag och även om utbudet inte helt är där ännu, så blir det även vanligare och vanligare med matkassar för mindre hushåll.

Detta innebär att sambos och även singlar kan ta del av en matkasse och se hur vardagen öppnas upp för annat och ger dem tid till varandra, hobbys eller sport och fritid. Vill du kunna gå en långpromenad efter middagen så görs ju det med fördel innan skymningen och då passar det utmärkt att de flesta matkassemåltider inte tar mer än 15–20 min att förbereda.

Kanske har grabbarna bjudit in till fotbollskväll, eller så ska tjejerna gå på bio och istället för att bara klämma en burgare på vägen, finns det fortfarande tid att ställa middagen på bordet och njuta av hemlagad mat. Alla kan vi dra nytta av lite mer tid i vardagen och det är det en matkasse först och främst erbjuder. 

Kostnader, menyer och innehåll

Med en konkurrenskraftig marknad växer sig alltid utbudet bland de svenska matkassarna sig större och med detta så behöver de olika aktörerna också se till att konkurrera med de flesta kunders högsta prioritet: priset.

Hur mycket en matkasse kostar idag beror lite på hur stor man väljer att göra den och beroende på om ens hushåll innehar 2, 3, 4 eller kanske 5 personer som vill äta 3, 4, eller 5 dagar i veckan, så kommer såklart också priserna skilja sig baserat på det.

Detta är såklart bara ett litet urval av allt som finns att erbjuda på den svenska matkassemarknaden, men värt att notera är dock ändå att priserna skiljer sig en del. Med detta skiljer sig såklart även matkassarna och det är därför alltid värt att prova sig fram och ta till vara på de olika erbjudanden som också ges i samband med detta.

För att jämföra har vi därför istället ställt upp de olika leverantörerna baserat på deras grundläggande priser och i det fallet ser marknaden ut på följande vis:

Hos Matkasse.nu har vi även våra egna, alldeles unika erbjudanden som samtliga våra läsare kan dra nytta av.

För- och nackdelar med en matkasseleverans

Precis som med allting annat finns det såklart även för- och nackdelar med en matkasse och även om det mesta är guld och gröna skogar, så finns det såklart även en del att tänka på innan man gör sin första beställning.

Fördelar:

 • Mindre stress – undvik snabbköpet. Med en matkasse får du alla dina måltider levererade hem till dörren varje vecka och kan med detta undvika stressen, folket och köerna ner på snabbköpet. Istället kan du i lugn och ro åka hem och ställa maten på spisen, servera på bordet och njuta tillsammans med din familj.
 • Minska matsvinnet. Ett stort problem som många hushåll lider av är matsvinnet som uppstår när allt för mycket mat handlas hem och inte blir uppätet. Med en matkasse är alla ingredienser och tillbehör noga uppmätta för att räcka till precis den mängden måltider som kassen innehåller och du kan därför med säkerhet också undvika att allt för mycket av det hamnar i soptunnan.
 • Bättre för miljön. Även miljön drar stor nytta av matkasseprenumerationer. Detta inte minst eftersom prenumeranter nu effektivt “tar bussen till snabbköpet” och istället för att knipa en parkeringsplats vardera, så körs maten hem i en last, till samtliga på en och samma gång.
 • Stor variation. Samtliga matkassar erbjuder varje vecka en ny meny av rätter och måltider för att öka på variationen. På så vis blir ingen vecka den föregående lik och även över lång tid så går det ofta många veckor och månader innan en rätt hamnar på bordet igen.

Nackdelar:

 • Svårt för ensamstående. Även om det börjar bli bättre så erbjuds det fortsatt väldigt lite matkassar till singelhushåll. Dock är det allt vanligare med “sambo-kassar” och dessa kan då med lite finurlighet även nyttjas av de ensamstående. Släng bara portion nummer två i en lunchlåda och käka den dagen efter så har du täck upp både för lunchen och matkassens extra portion!
 • Inte tillgängligt i hela Sverige. Marknaden för matkassar växer sig konstant större och starkare men än är det svårt att få tag på matkassar i vissa delar av landet. Detta bör dock på många sätt endast ses som en tillfällighet och i takt med att leverantörerna växer sig större så byggs också kapaciteten ut för att kunna ta på sig större och större leveransområden.

Slutligen om matkassar och recensionerna hos Matkasse.nu

Som du kan se så finns det många anledningar till att välja en matkasse – inte minst om man lever ett upptaget liv med lite tid till annat än att stå framför spisen om kvällarna. Hos Matkasse.nu vet vi att du som har lite tid till att stå framför spisen, har ännu mindre tid till att prova på precis samtliga matkassar och gör därför vårt bästa för att se till så att du har informationen som krävs för att ta ett beslut ändå.

Kolla in våra recensioner och ta hjälp på vägen mot en uppfattning om vad som blir bäst för dig. Kom även ihåg att kolla in våra unika rabatter och erbjudanden och ta del av ett för att prova på en matkasse till ett reducerat pris idag!

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!