Matkomfort

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

Idén till Matkomfort kom 2005 och konceptet är tänkt att göra vardagsmiddagarna så snabblagade som möjligt, utan att kompromissa med matens kvalitet. Matkomfort skiljer sig från en vanlig matkasse genom att till exempel såserna levereras färdiglagade och är gjorda från grunden av deras egna kockar. Detta innebär att du bara behöver värme huvudråvaran som ofta är en bit kött eller fisk samt koka upp pastan, riset eller vilken typ av kolhydrat som ingår i måltiden. Beställer du Matkomforts premium-variant behöver du inte köpa till grönsaker utan det ingår i leveransen. Väljer du det nya Vrooom-alternativet (som ersätter Matkomfort BAS) måste du dock själv komplettera med grönsaker. Varje matkasse från Matkomfort innehåller recept och tips på hur du kan anpassa måltiden särskilt för barn eller för den som vill ha någon extra smaksättning.

☆Spara upp till 965 kr!
☆Välj mellan 14 olika matkassar varje vecka
☆Ingredienser i exakta mängder för mindre matsvinn
☆Möjlighet att byta ut maträtter
☆Barnfamilj-, Vegetarisk-, Laktosfri, Veg-Flex & Inspiration
☆2-6 personer, 3-5 middagar
☆30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Rabattkod: NYSTART_LINASAFF
☆Premiumkasse med förberedda maträtter
☆Premium, Vego, Sthlmslådan, Familje och Vroom
☆1-6 personer, 3-4 middagar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor
☆Grymt starterbjudande. Finns även förberedd kasse
☆Familje-, Barnens-, Wellness, Kockens förberedda kasse
☆2-6 personer, 4-5 middagar
☆10% rabatt till de första 3 leveranserna
☆Sveriges första matkasse
☆Original, Barn-, Vego-, Flexitarian-, Bistrokasse
☆2-4 personer, 3-5 middagar
☆Få 50% rabatt på din första matkasse!
☆20% rabatt (första matlåda)!
☆Sveriges största matkasse-utbud
☆2-6 personer 5 dagar i veckan
☆Rabatt aktiveras via “Beställ här”
☆Förberett av våra kockar
☆Flexibelt abonnemang
☆Färdigt på 15 minuter
☆Spara 20 % på din första matkasse när du beställer idag!
☆Mat hem till dörren
☆Välj mellan 30 olika matkassar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor! (5×25%)!
☆Matbutik på nätet
☆Komponera din matkasse efter egna önskemål
☆Valfritt antal dagar och personer
☆200kr rabatt vid köp över 750kr Gäller
☆100% ekologisk
☆Vegetarisk-, Vegansk och, Flexetarisk
☆1-4 personer, 3-4 dagar
☆20% rabatt vid första beställningen
☆Ekologiskt fokus
☆Ekologisk-, Vegetarisk-, Gluten-, Laktosfri-, Barnvänlig
☆4 personer, 4 middagar
☆Få en rabatt på 200 SEK
☆10% rabatt vid första beställningen
☆Närproducerat och ekologiskt fokus
☆2-6 personer 5 dagar i veckan

Recension av Matkomfort Premium 2021

Under början av 2021 lät vi en familj testa Matkomfort Premium. En välkommen nystart efter julmat och efter rivstart med jobb och skola med mera. Matkomfort levereras som vanligt i en snygg och praktisk låda med alla råvaror, såser och recept väl förpackat. Matkomfort-leveransen dyker upp framåt eftermiddagen en söndag i januari.

Som vanligt, en fint förpackad middagsbox som för tankarna till hur Apple förpackar och levererar sina produkter; allt på sitt ställe. Råvaror ligger i sina originalförpackningar eller i Matkomforts egna återanvändningsbara plastburkar med illustrationer och texter som förklarar vad som ska vara till vilken måltid.

Det som testas är Matkomforts original-låda, deras finaste variant “Matkomfort Premium”, 4 kvällars förberedda men ej färdiga middagar med det lilla extra. Du som tidigare eller nyfiken på Matkomfort har kanske följt att Matkomfort har utvecklat och förändrat sitt utbud av olika middagslösningar, men, “Matkomfort Premium” består.

Premium står för det lilla extra när det gäller råvaror och måltider; ekologiskt, närproducerad, välgjord och ibland lite lyxig middagsmat.

Vill du veta mer om vad som serverades och hur det smakade? Häng med!

Matkomfort LEVERANS

Matkomforts middagslösning levereras dit du vill, i stort sätt över hela Stockholm, i vårt fall en söndagseftermiddag, inget att anmärka på. Tydliga leveransbesked och en komplett fin låda i trapphuset. Corona-säkert och planerat med hjälp av SMS från Matkomfort.

Eftersom familjen har haft Matkomfort många gånger tidigare är det bara att plocka ur lådan och gå igenom veckomenyn för att vika den som en lättanvänd triangel.

Ändringar och leveranstider kan du smidigt göra själv via Min sida på Matkomfort.se.

+ Smidigt. Som kund informeras vi på SMS om både leveranstid och eventuella avvikelser.
– Ingenting.

VECKANS MIDDAGAR

Matkomforts Bohusgryta på räkor, saffran och fänkål. Med grytbasen färdig får rätten ett djup i smaken som är i stort sätt omöjlig att få hemma själv. Lite pilligt med orensade räkor, men, det funkar. Banancharlottenlök är en lite oväntad men mycket bra lök att använda i mildare rätter. Gott och kommer att användas igen!

Matvetesallad med strimlande Bjärekyckling, grillad hjärtsallad. Serveras med tomatyoghurt. Färdiggjord sås och för den som inte provat att grilla hjärtsallad innan gratulerar vi till en riktigt bra vego-rätt. Som tillbehör eller vid ett annat tillfälle huvudrätt, med rostade nötter och brynt smör.

Grillad Nibblekarré med chilibearnaise som serveras med broccoli och Idahoklyftor. Som vanligt urbenad karré och riktigt god bea. 

Örtbrässerad kalkonfilé som serveras med svamp, lök och spagetti. Som vanligt fin kalkon från Ingelsta kalkon. Även för den som har svårt för fågel är kalkonen mjäll och mild i smaken. Tyvärr är kalkon så fettsnålt att det lätt blir torrt, trots kalkon av högsta kvalitet. Återigen ett mycket bra proffstips i sista rätten för veckan, där stjälken till broccolin hyvlas och på så sätt blir zero waste och gott grönt i pastan.

SLUTSATS

Middagarna är väl tilltagna och mycket väl förberedda vilket gör att det är enkelt att tillreda dem. En mycket mycket bra matkasse för den som känner att de mer standard-betonade matkassarna dels kan kännas lite enkla men också ta lite längre tid att tillaga. Dessutom, som beskrivet flera riktigt bra och oväntade proffstips typ broccolin, hjärtsalladen med mera, som verkligen kommer att återanvändas.

Sist men inte minst blir man varse, hur mycket godare kvalitetsprotein från Ingelsta, Bjäre och Nibble verkligen både smakar och är!

Mer om Matkomforts matkassar

 • ANVÄND RABATTKOD “MATKASSE” för 150 kronor rabatt dina 4 första veckor!

Matkomforts middaglösning (matkasse) kommer i flera versioner;

 • Matkomfort Premium – fyra rätter för 1-6 personer. Matkomforts flaggskepp med fina råvaror och goda recept. En mycket omtyckt klassiker. Levereras till hela Storstockholm samt Uppsala.
 • Familjefavoriter – 4 portioner i 4 dagar. Levereras till hela Storstockholm samt Uppsala.
 • STHLMSLÅDAN. Nytänkande menyer innehållandes veckans fågel, fisk och fantasi, där alla färska grönsaker är ekologiska. 3 dagar i veckan och för familjen med 1 till 6 personer! Levereras till hela Storstockholm samt Uppsala.
 • Matkomfort Vrooom (NYHET!) – fyra rätter för fyra personer. Levereras utan grönsaker. Levereras till hela Storstockholm samt Uppsala.
 • Matkomfort Vego Premium (Nyhet!) – tre rätter för 2, 4 eller 6 personer. Lite exklusivare vegetarisk mat – levereras komplett med grönsaker etc. Levereras till hela Storstockholm samt Uppsala.En nyhet som både är god, nyttig och efterfrågad. Vegetarisk mat är ju absolut inte torr och tråkig som förr i tiden. Det märker du och din familj tydligt i Matkomforts nya  matkasse Matkomfort Vego Premium som är matkassen för dig som både tänker på vad du äter och vad du inte äter. En spännande blandning av moderna rätter och klassiska klassiker – helt vegetariskt och med ekologiska eller närodlade grönsaker.
 • Hur funkar Matkomfort Vego Premium matkasse?

  Matkomfort Vego Premium är en ny vegetarisk tredagarsmeny som är full med det bästa från jordens skafferi och det bästa från Matkomfort. Som vanligt får du som kund självklart alltid Matkomforts läckra såser och smaksättare – Som alltid – lagat av Matkomforts kockar lagat från grunden.

  Med andra ord blir det både snabbt och enkelt att äta vegetariskt. Den passar både dig som är vegetarian och dig som helt enkelt bara vill äta mera grönt ibland då det är enkelt att adderas valfri kött, fågel eller fisk till alla rätter.

  Sammanfattning Matkomfort Vego Premium

  Helt vegetarisk (om du vill)
  En härlig mix av prima råvaror och det bästa från växtriket. Vill någon i familjen äta fisk, fågel eller kött – addera bara det som önskas på toppen.

  Ekologiska eller närproducerade grönsaker
  Alltid med noggrant utvalda och fräscha grönsaker, ekologiska eller närproducerade i största möjliga mån.

  Tre kompletta middagar för två, fyra eller sex personer
  Det enda du behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i.

  Avslutningsvis listar vi här Matkomforts hela aktuella sortiment med Matkasse.nu’s unika rabatter!

Eftersom Matkomfort beställer ingredienser till sin mat efter exakt så många portioner som ska levereras är det ett miljövänligt val med minimal mängd svinn. Matkomfort har också ett lojalitetsprogram där du får bonusar om du är en trogen kund, rekryterar nya kunder samt betygsätter Matkomforts måltider på deras hemsida. De premier du kan få är bland annat biobiljetter, presentkort eller exklusiva matvaror och köksredskap.

Råvarorna som förekommer i Matkomforts matkassar är ofta närproducerade. Detta gäller både kött och grönsaker som ofta kommer från Sverige. Matkomfort använder sig aldrig av halvfabrikat och maten innehåller så lite tillsatser det bara är möjligt. Detta för att kunna erbjuda måltider som både smakar bra och är nyttiga för stora och små.

Så här funkar det med rabatt och premie

Som ny kund hos Matkomfort får du följande erbjudande.

 • Använd rabattkoden: MATKASSE vid beställning.
 • Är du redo att beställa? Klicka här – MATKOMFORT
 • ANVÄND RABATTKOD “MATKASSE” för 150 kronor rabatt dina 4 första veckor! Det vill säga totalt värde 600 kr.

Varför är MatKomfort bra?

Anledningarna att prova Matkomforts middagslösning är många, bland annat;

 • Middagslösning med förberedda middagar – inte en vanlig matkasse
 • God, nyttig och tidsbesparande
 • Flexibilitet i antal portioner, 1-6
 • Flera olika menyer att välja mellan
 • Inga tillsatser och konserveringsmedel
 • Klimatsmart – reducerat svinn i vårt kök och ditt
 • Hemleverans
 • Är du redo att beställa? Klicka här – MATKOMFORT

Om du fortfarande känner dig osäker berättar vi nedan hur det går till, steg för steg, att beställa MatKomfort:

Beställa middagslösning från MatKomfort

 1. Gå in på Klicka här – MATKOMFORT
 2. Tryck på ”Prova på” fyll i ditt postnummer, uppge produkt samt vilken startvecka du vill ha
 3. Fyll i kampanjkod MATKASSE och aktivera din beställning – få premie
 4. Fyll i alla övriga uppgifter
 5. Gå till kassan och välj betalsätt

Är du redo att beställa? Klicka här – MATKOMFORT

Är du sugen på att läsa mer? Kolla vår recension!

 

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!