Ecoviva

Ecoviva strävar efter att leverera så stor andel ekologiska råvaror som möjligt i sina matkassar. I snitt levererar de 90% ekologiska råvaror i sina kassar. Du kan köpa din första matkasse med 100 kr rabatt genom att ange rabattkoden ECOKB100. Dessutom får du en välkomstgåva från Saltå Kvarn med heta kryddor och balsamico. Leveranser sker i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö från och med Mars 2016.

Ecoviva varumärke

Ecoviva har flera olika matkassar

1. Ekologisk Ordinarie pris 889 kr - Kampanjpris 789 kr.

2. Ekologisk Vegetarisk. Ordinarie pris 789 kr - Kampanjpris 689.

3. Ekologisk Laktosfri. Ordinarie pris 899 kr - Kampanjpris 799 kr.

4. Ekologisk Glutenfri. Ordinarie pris 889 kr - Kampanjpris 789 kr.

5. Ekologisk Vegetarisk Glutenfri och Laktosfri. Ordinarie pris 799 kr- Kampanjpris 699 kr.

Kampanjpriserna får du genom att besöka Ecoviva via Matkasse.nu så får du rabattkoden ECOKB100 färdigifylld.

Ecoviva är ett företag som har riktat in sig på att leverera matkassar med så miljövänligt och ekologiskt innehåll som möjligt, med menyer anpassade efter säsong för att kunna köpa närproducerade råvaror istället för importerade. Företaget startades av barndomsvännerna Amina och Annika, som ville skapa en matkasse med närproducerat och ekologiskt innehåll som hjälper stressade familjer att få vardagen att gå ihop samtidigt som de inte behöver tumma på kvalitet och hälsa. Ecoviva samarbetar dessutom med en näringsexpert för att kunna garantera att måltiderna är balanserade och hälsosamma.

Här är några av de senaste utmärkelserna Ecoviva fått och vunnit:

  • Aftonbladet, bäst i test 2015, bäst kvalitet och dietistens favorit
  • TT/WiseGuide, bäst i test 2015, bäst kvalitet, bäst meny och recept, bäst resultat
  • Arla Guldko, nominerad för bästa miljöarbete 2015-2011
  • Topphälsa, bästa omdöme 2015
  • Elle Mat&Vins favorit

Mer om matkassarna

Ecoviva levererar matkassar i Stockholms län, samt i Uppsala och Göteborg och erbjuder flera alternativ av matkassar. Matkassarna levereras på söndagar och innehåller KRAV märkt kött och fisk. Matkassarna innehåller måltider för fyra personer i fyra dagar. I genomsnitt innehåller kassarna 90% ekologiska råvaror.

Ecoviva använder sig av en REKO-skala för att bedöma hur miljövänliga ingredienserna är. Denna skala finns med i veckobrevet som även innehåller recepten för veckans matkasse. Varje produkt graderas från 1-5 ur miljösynpunkt:

5 = Miljö- och rättvisemärkt eller svenskproducerat och miljömärkt

4 = Importerat miljömärkt eller rättvisemärkt

3 = Svenskproducerat ej miljömärkt (svenskproducerat innebär oftast hållbarhetsfördelar, men inte alltid).

2 = Importerat ej miljömärkt, acceptabelt miljöval

1 = Undantagsvara, mindre lämplig ur miljösynpunkt

De flesta av produkterna i matkassen får 4 eller 5 i betyg och är alltså miljö- och rättvisemärkta. Ecoviva klimatkompenserar också sina transporter genom hållbarhetskonsulterna U&We. Det innebär att den koldioxid som transporten av matkassarna medför, kompenseras genom investeringar i trädplanteringsprojekt. Mer om Ecovivas miljöarbete och hur du beställer deras matkassar finns att läsa på deras hemsida.

1
0