Ecoviva

Ecoviva strävar efter att leverera så stor andel ekologiska råvaror som möjligt i sina matkassar. I snitt levererar de 90% ekologiska råvaror i sina kassar. Du kan köpa din första matkasse med 200 kr rabatt genom att ange rabattkoden MKN200. Leveranser sker i Stockholm, Uppsala, Södertälje Göteborg och Malmö.

Gott, hälsosamt & ekologiskt. Sveriges mest prisbelönta matkassar. Barn och veg-alternativ finns! Klicka på "Beställ här" och använd rabattkoden MKN200 för 200 kr rabatt på första kassen!

MatkasseMatkasseRabattkodPris - Kampanj 
Ecoviva logoEkologisk matkasseMKN200 ger 200 kr!(939 kr) 739 krBeställ här!
Ecoviva logoEkologisk vegetarisk matkasseMKN200 ger 200 kr!(839 kr) 639 krBeställ här!
Ecoviva logoEkologisk barnvänlig matkasseMKN200 ger 200 kr!(939 kr) 739 krBeställ här!
Ecoviva logoEkologisk gluten- och laktosfri matkasseMKN200 ger 200 kr!(849 kr) 649 krBeställ här!
Ecoviva logoEkologisk vegetarisk gluten- och laktosfri matkasseMKN200 ger 200 kr!869 kr - 599 krBeställ här!

Maten och Recepten

  • Ekologisk matkasse
  • Ekologisk vegetarisk matkasse
  • Ekologisk barnvänlig matkasse
  • Ekologisk gluten- och laktosfri matkasse
  • Ekologisk vegetarisk gluten- och laktosfri matkasse

Ecoviva är ett företag som har riktat in sig på att leverera matkassar med så miljövänligt och ekologiskt innehåll som möjligt, med menyer anpassade efter säsong för att kunna köpa närproducerade råvaror istället för importerade. Företaget startades av barndomsvännerna Amina och Annika, som ville skapa en matkasse med närproducerat och ekologiskt innehåll som hjälper stressade familjer att få vardagen att gå ihop samtidigt som de inte behöver tumma på kvalitet och hälsa. Ecoviva samarbetar dessutom med en näringsexpert för att kunna garantera att måltiderna är balanserade och hälsosamma.

Här är några av de senaste utmärkelserna Ecoviva fått och vunnit:

Aftonbladet, bäst i test 2015, bäst kvalitet och dietistens favorit

TT/WiseGuide, bäst i test 2015, bäst kvalitet, bäst meny och recept, bäst resultat

Arla Guldko, nominerad för bästa miljöarbete 2015-2011

Topphälsa, bästa omdöme 2015

Elle Mat&Vins favorit

Ecoviva använder sig av en REKO-skala för att bedöma hur miljövänliga ingredienserna är. Denna skala finns med i veckobrevet som även innehåller recepten för veckans matkasse. Varje produkt graderas från 1-5 ur miljösynpunkt:

5 = Miljö- och rättvisemärkt eller svenskproducerat och miljömärkt

4 = Importerat miljömärkt eller rättvisemärkt

3 = Svenskproducerat ej miljömärkt (svenskproducerat innebär oftast hållbarhetsfördelar, men inte alltid).

2 = Importerat ej miljömärkt, acceptabelt miljöval

1 = Undantagsvara, mindre lämplig ur miljösynpunkt

De flesta av produkterna i matkassen får 4 eller 5 i betyg och är alltså miljö- och rättvisemärkta. Ecoviva klimatkompenserar också sina transporter genom hållbarhetskonsulterna U&We. Det innebär att den koldioxid som transporten av matkassarna medför, kompenseras genom investeringar i trädplanteringsprojekt. Mer om Ecovivas miljöarbete och hur du beställer deras matkassar finns att läsa på deras hemsida.

Hemsidan och Köp-processen

Ecoviva levererar som sagt matkassar i Stockholms län, samt i Uppsala,  Södertälje, Malmö och Göteborg och erbjuder flera alternativ av matkassar. Matkassarna levereras på söndagar och innehåller KRAV märkt kött och fisk. Matkassarna innehåller måltider för fyra personer i fyra dagar. I genomsnitt innehåller kassarna 90% ekologiska råvaror.

Du väljer enkelt vilken matkasse du vill köpa och genomför därefter den enkla och effektiva kombinationen av registrering och köp-process.

Företaget

Annika och Amina, grundare till Ecoviva, är barndomsvänner sedan 6 års ålder arbetar tillsammans med en extremt hög ambitionsnivå. Annika och Amina  arbetar ständigt för att finna nya ekologiska produkter i Sverige och leverera råvaror som du inte kan finna i en butik. I snitt levererar Ecoviva 90% ekologiska/miljömärkta råvaror och svenskt KRAV-kött, KRAV-kyckling och miljömärkt fisk samt obesprutade grönsaker. Ecoviva har även varit matexperter för c/o tretti.se och matkreatörer till Blossom Magazine.

Anställda och entreprenörer på Ecoviva älskar god mat och vi väljer det bästa till våra matkassar. Råvarorna utvärderas med omsorg och provlagas till de prisade recept vi tar fram. Ecovivas mål är att underlätta för våra kunder, bidra till matlust och njutning med riktigt god mat på riktigt fina och gärna svenska råvaror samt bidra till framtiden.

 

1
0