Gastrofy

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:
Gastrofy

Gastrofy lägger ner sin tjänst sommaren 2021!

Vi rekommenderar något av följande alternativ istället:

☆Spara upp till 965 kr!
☆Välj mellan 14 olika matkassar varje vecka
☆Ingredienser i exakta mängder för mindre matsvinn
☆Möjlighet att byta ut maträtter
☆Barnfamilj-, Vegetarisk-, Laktosfri, Veg-Flex & Inspiration
☆2-6 personer, 3-5 middagar
☆30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Rabattkod: NYSTART_LINASAFF
☆Premiumkasse med förberedda maträtter
☆Premium, Vego, Sthlmslådan, Familje och Vroom
☆1-6 personer, 3-4 middagar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor
☆Grymt starterbjudande. Finns även förberedd kasse
☆Familje-, Barnens-, Wellness, Kockens förberedda kasse
☆2-6 personer, 4-5 middagar
☆10% rabatt till de första 3 leveranserna
☆Sveriges första matkasse
☆Original, Barn-, Vego-, Flexitarian-, Bistrokasse
☆2-4 personer, 3-5 middagar
☆Få 50% rabatt på din första matkasse!
☆20% rabatt (första matlåda)!
☆Sveriges största matkasse-utbud
☆2-6 personer 5 dagar i veckan
☆Rabatt aktiveras via “Beställ här”
☆Förberett av våra kockar
☆Flexibelt abonnemang
☆Färdigt på 15 minuter
☆Spara 20 % på din första matkasse när du beställer idag!
☆Mat hem till dörren
☆Välj mellan 30 olika matkassar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor! (5×25%)!
☆Matbutik på nätet
☆Komponera din matkasse efter egna önskemål
☆Valfritt antal dagar och personer
☆200kr rabatt vid köp över 750kr Gäller
☆100% ekologisk
☆Vegetarisk-, Vegansk och, Flexetarisk
☆1-4 personer, 3-4 dagar
☆20% rabatt vid första beställningen
☆Ekologiskt fokus
☆Ekologisk-, Vegetarisk-, Gluten-, Laktosfri-, Barnvänlig
☆4 personer, 4 middagar
☆Få en rabatt på 200 SEK
☆10% rabatt vid första beställningen
☆Närproducerat och ekologiskt fokus
☆2-6 personer 5 dagar i veckan

På Gastrofy skapar du som kund din helt egen matkasse utifrån dina egna preferenser och på så sätt skiljer sig Gastrofy åt från andra matkassar på en mängd olika vis. Dels har du som kund möjlighet att välja rätter själv bland tusentals olika recept, men du har även möjlighet att byta ut eller välja bort varor du inte vill ha eller inte tål och kassen kan anpassas till valfri storlek på hushåll. Gastrofy har ingen bindningstid och du lägger bara en beställning de veckor du vill och kan ändra mängden rätter från en beställning till en annan. Grundtanken bakom Gastrofy är att skapa en flexibel tjänst som gör det lättare att få hem den maten man vill ha och på så sätt bland annat minska matsvinn och göra det enklare i vardagen.

Matvarorna som ingår i rätterna levereras av Coop och Gastrofy levererar i dagsläget till alla städer dit också coop.se levererar vilket innebär att tjänsten är tillgänglig i de flesta större städer. Gastrofy är kostnadsfritt att använda och du betalar som kund enbart för de varor som ingår i recepten samt frakt. På så sätt hålls priset för kunderna nere då produkterna levereras direkt från Coop, utan ompackning, vilket även minskar mängden emballage och förpackningsmaterial jämfört med många andra matkassar.

När du sätter samman din matkasse på Gastrofy väljer du helt enkelt recept själv som du lägger i din meny. I detta steg har du möjlighet att sätta samman din kasse utifrån eventuella dieter, allergier och önskemål eller välja att söka själv bland recept och kategorier. Efter att du valt din meny har du möjlighet att granska alla produkter som ingår i leveransen och byta ut ingredienser som du inte gillar eller tål, byta till andra varumärken eller helt enkelt ta bort varor du redan har hemma vilket gör att du aldrig behöver få hem något du inte vill ha eller redan har hemma. I vyn över produkter finns även möjligheten att välja mellan att få hem varorna till lägsta pris, göra varorna ekologiska eller få hem dem med minst möjliga matsvinn.

Innan utcheckning av dina valda rätter kan du även välja att lägga till extravaror ur Coops sortiment och få hem allt övrigt du kan tänkas behöva där hemma – som mjölk, städprodukter, toalettpapper, frukt eller fredagssnacks.

Leveransmöjligheterna är många och det går i de flesta fall att få leverans dagen efter och även samma dag om beställning görs innan lunchtid. Det går även att ändra leveranstid efter att en order är lagd, fram till kl 18 dagen innan.

För att kunna erbjuda dig som kund de allra bästa förslagen på matvaror har de på Gastrofy även utvecklat en rekommendationsmotor. Den tar gammal produktdata från vad du tidigare köpt och kan på så sätt ge dig förslag som du verkligen kommer att uppskatta. Rätterna du gillar kan du också spara och betygsätta vilket underlättar vid kommande köp – ju mer du använder tjänsten desto enklare blir det att sätta ihop sin helt egna skräddarsydda meny för veckan.

GASTROFY – MATEN OCH RECEPTEN

All mat som beställs genom Gastrofy kommer från livsmedelsföretaget Coop. De har ett stort utbud av ekologiska varor och alla varor som erbjuds håller en väldigt hög kvalitet. Recepten innehåller maximalt tio ingredienser och tar mindre än 40 minuter att tillaga. Det krävs alltså ingen mästerkock för att kunna laga recepten. Gastrofy arbetar även med att ta fram recept som innehåller ett minimalt antal processade varor, för att recepten ska bli så nyttiga som möjligt.

Följer du en diet som exempelvis LCHF, Paleo eller vegetariskt kommer de recept som du får som förlsga att vara anpassade efter dieten. Är du inte nöjd med ett eller flera av de recept som du fått kan du byta ut dem till ett nytt recept med ett klick.

Gastrofy har samarbete med många stora recept-sajter och kockar för att få fram sina recept, men eftersom alla recept också går att anpassa genom att du själv kan byta ut enskilda varor så blir mängden möjliga recept ännu större och vägen från inspiration till mat på bordet blir väldigt kort och enkel.

20% på alla kassar med VMM20 och klick på “Beställ här”.
Prova-på rabatt 150 kr. Aktiveras med NY150KR och klick på “Beställ här”!
Plocka ihop din egen LCHF-matkasse i Sveriges största matbutik på nätet!
100-200 kr i prova på rabatt på LCHF-matkasse.
Rabatt aktiveras med klick på “Beställ här”
10% i rabatt plus premie värd 250 kr via unik rabattkod MATKASSENU10 och klick på “Beställ här”*
Aktiveras med klick på “Beställ här”!
160 kr i rabatt med rabattkod AFNYK160 samt klick på “Beställ här”
Mat.se har tusentals varor och färdiga LCHF-recept. Testa idag!
20% i rabatt med rabattkoden OZZDXT samt klick på “Beställ här”.
“Liberal” LCHF matkasse som innehåller rotfrukter och frukt.
Klicka på “Beställ här” för att ta del av aktuella erbjudanden och kampanjer.
Mängder av LCHF-livsmedel och kosttillskott för personer med en aktiv livsstil.
200 kr i rabatt med rabattkod Matkasse200 samt klick på “Beställ här”
God mat utan kolhydrater i Stockholm, Uppsala, Sydvästra och Sydöstra Sverige.

EN VECKA 2021 MED GASTROFY

Nedan en exempelvecka som vi på Matkasse.nu testade under januari 2021. Allt gott och enkelt att både äta och tillreda. Lasagnen har gjorts av den kända kocken Niklas Ekstedt, en tema-kock tillsammans med andra kända kockar som från tid till annan syns hos Gastrofy.

  • Snabb Yakiniku
  • Panerad torsk med koriandermajonnäs
  • Öppen lasagne med pecorini, potatis och rosmarin
  • Klassisk taco-middag

KÖPPROCESSEN

För att använda Gastrofy krävs inget abonnemang och du beställer själv när du vill göra en ny beställning. Vid köp blir man medlem hos dem, men det innebär inte mer än att du varje vecka får ett menyförslag per sms (det går enkelt att ändra till att få sms varannan vecka) och att det blir enklare att beställa nästa gång du besöker tjänsten – till exempel kommer den ihåg vad du tidigare beställt och du kan även spara tidigare favoriträtter och enkelt beställa dem igen.

Det gör alltså Gastrofy till en helt flexibel tjänst utan bindningstid och i och med att du inte prenumererar på en matkasse kan du också ändra leveranstid eller avboka en redan beställd leverans så sent som kl 18 dagen innan leverans. Du bestämmer helt själv hur många recept och för hur många personer du vill ha mat vid varje leverans, så även detta kan ändras få fall till fall.

De som paketerar och levererar matkassarna till dig är som sagt livsmedelsföretaget Coop, som är Gastrofys samarbetspartner. Gastrofy är helt gratis att använda och du betalar endast för de produkter som du får hem samt frakt. Priserna är desamma som hos samarbetspartnern Coop och du kan betala online med kort eller på faktura genom Klarna. Att du enbart betalar för matvarorna hos Gastrofy och ingen ompaketering sker, gör att din matkasse blir billigare än hos de flesta andra matkasseleverantörer som även tar betalt för komponering av recept samt för att packa varorna separat.

Du har även möjlighet att beställa med extravaror ur Coops hela sortiment som levereras samtidigt som varorna till dina valda rätter.

Leveransen sker måndag till fredag från klockan 9 till 22. För att se om Gastrofy levererar till din adress kan du söka på ditt postnummer på hemsidan. Kassarna levereras direkt till dörren och om du inte är hemma ställs matkassarna utanför ditt hem.

Gastrofys process

HEMSIDAN

För att beställa via Gastrofy registrerar du dig på sajten i samband med ditt första köp och du kan beställa dina matkassar på företagets hemsida som du enkelt besöker från datorn, mobilen eller surfplattan. Hemsidan har en snygg och enkel design och är väldigt lättmanövrerad.

På hemsidan kan du välja att antingen skapa en meny utifrån dina personliga preferenser, såsom dieter, allergier och storlek på hushåll eller att välja recept själv genom att söka på specifika rätter eller leta bland populära kategorier som barnvänligt, vegetariskt, asiatiskt, vegan, eller utifrån dieter som LCHF och Paleo etc.

När du har valt en meny kan du i nästa steg välja att byta ut varor du inte vill ha eller plocka bort sådant du redan har hemma för att minska kostnaden och minska matsvinn. Där ser du tydligt vilka produkter och varor som ingår i varje recept, vilka varor som delas mellan dina valda recept och vilka varor du förväntas ha hemma (om du inte har det är det lätt att lägga till). I samma vy kan man även välja att få hem sina varor till lägsta pris, välja att ekologiska varor väljs eller få hem inköpen med med minsta möjliga matsvinn med ett enda klick.

Efter att du lagat rätterna kan du även spara dina favoriter, kommentera rätter och betygsätta dem, vilket gör att tjänsten blir smartare och enklare att använda ju mer du använder den.

100% ekologiska varor. 20% i rabatt med kampanjkod.
Kampanjkod: OZZDXT
Gott, hälsosamt & ekologiskt. Sveriges mest prisbelönta matkassar. Barn och veg-alternativ finns!
Kampanjkod: MKN200 – ger 200 kr i rabatt!
20% på alla kassar med VMM20 och klick på “Beställ här”.
Kampanjkod: VMM20 ger 20% aktiveras med klick på “Beställ här”!
Minst 25% ekologiska varor.
Kampanjkod: MNU50 – Beställ här!
150 kr i prova-på rabatt med NY150KR –
Kampanjkod: Rabatt aktiveras med klick på “Beställ här”!

FÖRETAGET

Gastrofy är ett svenskt företag som tidigare fokuserat på att utveckla tjänster för online-mathandel, men som i augusti 2020 även bestämde sig för att erbjuda en tjänst riktad direkt till konsument. Med sitt nya koncept vill de förenkla vardagen och göra det enklare och billigare att få hem maten du faktiskt vill ha. Tanken är dels att göra det enklare att storhandla utifrån vad man faktiskt vill äta och att minska matsvinnet genom att säkerställa att man bara får hem mat man själv valt.

Grundarna till företaget har lagt märke till att dagens konsumenter allt mer efterfrågar flexibilitet och valfrihet. Många aktörer kan inte erbjuda något alternativ om man vill kunna lägga till extra produkter eller byta de recept som man inte tycker om. Därför vill Gastrofy erbjuda Sveriges första smarta matkasse, där du som kund kan komponera din matkasse precis som du vill ha den.

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!