Linas Matkasse Recension – Hitta din perfekta matkasse

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

Linas Matkasse är ett välkänt alternativ på den svenska marknaden och även om du aldrig prenumererat på en matkasseleverans så känner du med säkerhet till deras koncept sen innan. Som en av de första spelarna på marknaden tog syskonen Carolina och Niklas svenska hushåll med storm i början på 2000-talet och har sedan dess växt sig till ett av de mest populära alternativen i landet.

Vi kommer i denna recension att titta närmare på Linas Matkasse, menyn och hela deras koncept, för att ge dig all information du kan tänkas undra över. Hos Matkasse.nu strävar vi alltid efter att ge våra läsare den allra bästa informationen, genom noggrant undersökta recensioner och unika rabatter, för att ge dem möjligheten att prova på ett liv med matkasse och vardagsfrid!

Kolla in våra matkasseerbjudanden och se hur du kan spara pengar på din leverans idag!

Linas Matkasse Recension – Matkasse

Linas Matkasse har gått igenom många förändringar genom åren och då inte minst när det kommit till själva matkassen. Vad som började som färdigkomponerade menyer med utvalda recept har idag förvandlats till Sveriges mest omfattande meny, fylld med rätter, recept och inspiration från hela världen.

Varje vecka får samtliga av Linas kunder valet av 80 olika recept – ja, 80! Valen har delats in i en rad olika kategorier för att göra det enklare att välja ut rätterna man vill ha och bland dessa hittar vi bland annat Barnfamilj, Fisk & Skaldjur, Vegetariskt eller det snabblagade – Preppat på fem. Har man dietspecifika krav med anledning av allergier har Linas Matkasse även tänkt på detta och även inkluderat kategorier för både laktosfritt och glutenfritt.

Av dessa recept får man sedan välja minst tre – och som mest fem – måltider, för två till fyra personer och när man gjort detta sätts sedan hjulen i rullning. Näst på listan packas alla ingredienser, matvaror och recept ner i en miljövänlig pappkartong som sätts på kylbil hem till husdörren. Alla recept är noggrant beräknade och med steg-för-steg-instruktioner för hur man förbereder och tillagar dem.

För- och nackdelar – Linas Matkasse Recension

Precis som när man väljer mellan “strut” eller “bägare” nere på glassfabriken, så finns det också för- och nackdelar när man ska välja matkasse – och där är såklart Linas Matkasse inte något undantag. Nedan har vi listat de olika fördelar vi tycker sticker ut lite extra och rundar sedan kort av med de punkter vi tycker man bör tänka lite extra på.

Fördelar:

Störst meny i Sverige: Linas Matkasse har en väldigt imponerande meny och erbjuder varje vecka hela 80 olika recept till samtliga av sina kunder. Du hittar allt från svenska favoriter, till internationella smaksensationer och för den som har specifika krav för sina dieter finns även alternativ för bland annat vegansk, vegetarisk, glutenfri och laktosfri kost.

Färska och lokala råvaror: Hos Linas Matkasse strävar man efter att alltid leverera lokala, färska och goda råvaror av högsta kvalitet och köttet och fågeln är därför också svensk av samma anledning.

Ingen bindningstid: Med en prenumeration hos Linas Matkasse har du alltid möjligheten att avsluta eller pausa din prenumeration när som helst utan uppsägningstid. Detta innebär att ifall du ska på semester, bara behöver pausa för några veckor – eller helt enkelt avsluta den helt – så kan du göra det som du önskar

Nackdelar:

Inget alternativ för den ensamme: Linas Matkasse är som minst anpassad för två personer, vilket gör att singelhushåll får svårt att hitta en extra mun att stoppa den överblivna portionen i. Vad många kluriga singlar dock gör i dessa situationer är att de sparar portionen till nästkommande dag då de hunnit bli hungriga igen – och äter den till lunch!  

Linas Matkasse Review – Rabattkod

Det bästa sättet att prova på en matkasse från Linas Matkasse är tillsammans med ett prova-på-erbjudande. Hos Matkasse.nu har vi därför tagit fram ett alldeles unikt erbjudande för alla våra läsare som du hittar överst i denna artikel. Klicka på länken längst ner i denna artikel för att skickas vidare till Linas Matkasse, där en rabatt på 30% applicerats på dina första tre matkassar, till ett värde på upp till 1549 kronor.

Linas Matkasse Review – Rabattkod Linas Matkasse

Har du redan provat lyckan med Linas Matkasse och vill ge dig på ett annat alternativ för din prenumeration har vi även här en rad fantastiska erbjudanden åt dig. Kika bara in under vår övriga rabatter och ta del av förmånliga priser när du provar på en matkasse från Hello Fresh, Simple Feast, eller Marley Spoon – idag!

Linas Matkasse Meny

Linas Matkasses meny är en av de mest omfattande på den svenska matkassemarknaden. Där många företag idag väljer mindre menyer, med färdigbestämda recept, måltider och ingredienser, väljer Linas istället att gå i motsatt riktning. Fler valmöjligheter! Närmare bestämt – 80 olika valmöjligheter, varje vecka, utan undantag.

80 olika recept plockas varje vecka fram av Linas team av dietister och kockar och som kund får du sedan välja bland svenska favoriter, asiatiska klassiker, kött, fågel, fisk – ja, till och med mittemellan. Är du nämligen vegan eller vegetarian finns det alternativ för dig; har du allergier mot till exempel gluten eller laktos kan detta även tillgodoses. Linas meny tar ett stort steg för valmöjligheter och lämnar ingen på bakkälken.

Linas Matkasse Pris

Linas Matkasse kostar lite olika beroende på hur många personer som ska äta och hur många dagar i veckan de vill ha mat på bordet:

 • Linas Matkasse matkasse för 2 personer, 3 dagar i veckan = 668,00 SEK
 • Linas Matkasse matkasse för 2 personer, 4 dagar i veckan = 768,00 SEK
 • Linas Matkasse matkasse för 2 personer, 5 dagar i veckan = 858,00 SEK
 • Linas Matkasse matkasse för 4 personer, 3 dagar i veckan = 927,00 SEK
 • Linas Matkasse matkasse för 4 personer, 4 dagar i veckan = 1047,00 SEK
 • Linas Matkasse matkasse för 4 personer, 5 dagar i veckan = 1137,00 SEK

Med Matkasse.nu:s nykundsrabatt får du 30% rabatt på dina första två matkassar från Linas, genom att klicka på länken överst i denna artikel.

Linas Matkasse Recension Sverige

Linas Matkasse har ett fast grepp om den svenska matkassemarknaden och levererar varje vecka måltider till tiotusentals svenska hem runt om i landet. Leveranser sker antingen på Söndag eller Måndag, beroende på var i landet man befinner sig och alltid mellan 16–22, samt 17–22.

Dagen innan din leverans kommer du att få ett SMS skickat till din mobil med information om leveransen. Detta inkluderar normalt en mer exakt leveranstid samt information om hur du loggar in på hemsidan för att ytterligare detaljstyra din leverans på egen hand.

Är du inte hemma vid leveransen av din matkasse får du istället ett SMS om att leveransen utförts och maten lämnas sedan utanför dörren till ditt hus eller lägenhet. Skulle chauffören av någon anledning inte komma in i porten, eller ha möjlighet att lämna leveransen utanför din dörr, kommer denne att försöka ringa dig. Får chauffören dock inte tag på dig för att kunna slutföra leveransen tas den i retur mot debitering av full leverans.

Behöver du ändra, pausa eller avsluta din matkasse gör du det enkelt via hemsidan. Eventuella ändringar måste ske senast måndagen innan din nästa leverans.

Liknande varumärken som Linas Matkasse

Utöver Linas finns det såklart en hel del andra spännande alternativ på marknaden bland svenska matkassar. Hello Fresh är ett populärt alternativ som också växt sig allt större under de senaste åren. Med en spännande meny och modernt koncept har de tagit den svenska marknaden med storm – kanske kan de ta din vardag med sig också?

För den mer inbitne växtätaren har vi sedan Simple Feast där det står veganskt på menyn – utan kompromisser. Alla måltider är plantbaserade och helt fria från animaliska produkter eller biprodukter – allt för att du och din familj ska kunna leva den veganska livsstilen med enkelhet.

Årstiderna är ett annat populärt alternativ som dessutom spelar på den långa, svenska traditionen kring ekologisk mat. Alla matvaror, recept och ingredienser är därför så ekologiska de kan bli och utöver det erbjuds även både vegetarianska, veganska och flexitarianska alternativ för den som är nyfiken!

Kolla in alla våra erbjudanden och ta del av en prova-på-rabatt på en matkasse idag!

Vanliga frågor och svar om Linas Matkasse Recension

Hur bra är Linas Matkasse?

Hur bra Linas Matkasse är, är såklart en ytterst subjektiv fråga, men från en objektiv syn har företaget trots detta allt man kan tänkas leta efter i en matkasse – och allt till ett överkomligt pris!

Vilken matkasse är bäst i test?

När man kollar på test av matkassar hamnar Linas Matkasse alltid uppe i toppen och gör det då tillsammans med kassar som Årstiderna, Marley Spoon, Simple Feast och Hello Fresh.

Är det prisvärt med matkasse?

Att prenumerera på matkasse är väldigt prisvärt och man kan på många sätt spara en massa pengar genom att undvika matsvinn, turer till butiken och onödiga inköp som bara ligger och skräpar hemma på bänken. Utöver det sparar en matkasse dig en fantastisk mängd tid som du sen kan spendera med dina älskade – och det är ju trots allt ovärderligt.

Hur mycket kostar Linas Matkasse?

Linas Matkasse kostar lite olika beroende på hur många personer som ska äta och hur många dagar i veckan de vill ha mat på bordet:

 • Linas Matkasse matkasse för 2 personer, 3 dagar i veckan = 668,00 SEK
 • Linas Matkasse matkasse för 2 personer, 4 dagar i veckan = 768,00 SEK
 • Linas Matkasse matkasse för 2 personer, 5 dagar i veckan = 858,00 SEK
 • Linas Matkasse matkasse för 4 personer, 3 dagar i veckan = 927,00 SEK
 • Linas Matkasse matkasse för 4 personer, 4 dagar i veckan = 1047,00 SEK
 • Linas Matkasse matkasse för 4 personer, 5 dagar i veckan = 1137,00 SEK

Med Matkasse.nu:s nykundsrabatt får du 30% rabatt på dina första två matkassar från Linas, genom att klicka på länken under denna artikel.

Vem kom på Linas Matkasse?

Linas Matkasse skapades av syskonen Carolina och Niklas Gebäck. Idén föddes en dag i bilen då middagen skulle planeras medan bilkö intogs som förrätt och från detta föddes sen idén om att börja skicka hem förberedda måltidskassar till svenska hushåll. Resten är – som man säger – historia.

☆Spara upp till 965 kr!
☆Välj mellan 14 olika matkassar varje vecka
☆Ingredienser i exakta mängder för mindre matsvinn
☆Möjlighet att byta ut maträtter
☆Barnfamilj-, Vegetarisk-, Laktosfri, Veg-Flex & Inspiration
☆2-6 personer, 3-5 middagar
☆30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Rabattkod: NYSTART_LINASAFF
☆Premiumkasse med förberedda maträtter
☆Premium, Vego, Sthlmslådan, Familje och Vroom
☆1-6 personer, 3-4 middagar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor
☆Grymt starterbjudande. Finns även förberedd kasse
☆Familje-, Barnens-, Wellness, Kockens förberedda kasse
☆2-6 personer, 4-5 middagar
☆10% rabatt till de första 3 leveranserna
☆Sveriges första matkasse
☆Original, Barn-, Vego-, Flexitarian-, Bistrokasse
☆2-4 personer, 3-5 middagar
☆Få 50% rabatt på din första matkasse!
☆20% rabatt (första matlåda)!
☆Sveriges största matkasse-utbud
☆2-6 personer 5 dagar i veckan
☆Rabatt aktiveras via “Beställ här”
☆Förberett av våra kockar
☆Flexibelt abonnemang
☆Färdigt på 15 minuter
☆Spara 20 % på din första matkasse när du beställer idag!
☆Mat hem till dörren
☆Välj mellan 30 olika matkassar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor! (5×25%)!
☆Matbutik på nätet
☆Komponera din matkasse efter egna önskemål
☆Valfritt antal dagar och personer
☆200kr rabatt vid köp över 750kr Gäller
☆100% ekologisk
☆Vegetarisk-, Vegansk och, Flexetarisk
☆1-4 personer, 3-4 dagar
☆20% rabatt vid första beställningen
☆Ekologiskt fokus
☆Ekologisk-, Vegetarisk-, Gluten-, Laktosfri-, Barnvänlig
☆4 personer, 4 middagar
☆Få en rabatt på 200 SEK
☆10% rabatt vid första beställningen
☆Närproducerat och ekologiskt fokus
☆2-6 personer 5 dagar i veckan
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!