Simple Feast Recension – Enkla rätter med högklassiga smaker

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:
Harissamarinerad potatis med ärtpuré

Välkommen till vår Simple Feast recension där vi tänkt berätta lite mer om det spännande matkassealternativet från andra sidan Öresund och deras filosofi gällande veganska måltider. Är du någon som velat prova på den plantbaserade livsstilen har du kommit helt rätt och även för den köttvane kommer vi med säkerhet hitta nog med godbitar för att hålla intresset vid liv.

Hos Matkasse.nu ger vi dig alltid de bästa recensionerna där vi går in på djupet för att ge dig den bästa informationen möjligt i din jakt på den perfekta matkassen.

Kolla in våra matkasseerbjudanden och se hur du kan spara pengar på din leverans idag!

Simple Feast Recension – Matkasse

Simple Feast är en matkasse från våra grannar borta i Danmark och har sedan en tid tillbaka profilerat sig som det veganska alternativet på marknaden. Sedan expansionen till Sverige levererar de numera helt plantbaserade matkassar till tusentals svenska hushåll runt om i landet och gör detta med en vilja om att förändra planeten.

Konceptet föddes därför initialt som Simple Feast Recept, där de båda grundarna regelbundet försåg läsare med instruktioner, tips och inspiration åt nyfikna hemmakockar med siktet på den veganska livsstilen. Snabbt insåg man dock att de största utmaningarna med en plantbaserad livsstil inte låg så mycket i själva inspirationen till matlagning – utan mer gällande förberedelsen av veganska måltider. Folk behövde tid.

På så vis föddes idén till det Simple Feast är idag – en plantbaserad matkasseprenumeration med avsikten att ge familjer och hem andrum i vardagen, samtidigt som de hjälper planeten. Därför levererar Simple Feast Sverige varje vecka en meny med 3–5 färdigplanerade, förberedda och helt plantbaserade måltider, till hus och hem runt om i landet. Måltiderna kan köpas för 2–3 personer eller 4–5 personer och i regel så blir det billigare per portion, ju fler personer som kassen är för.

Prenumerationen löper vecka-till-vecka och helt utan bindningstid – vilket innebär att du kan ändra, pausa eller avsluta dina leveranser av matkasse när du vill. Alla leveranser sker direkt hem till dörren i kylda lådor och alltid helt kostnadsfritt.

Roasted Broccolini-Balsamic Onion Pizza Bianca

För- och nackdelar – Simple Feast Recension

Precis som med så mycket annat finns det såklart även för- och nackdelar med att välja en matkasse från Simple Feast. Nedan följer några av dessa med mer information:

Fördelar:

 • Helt plantbaserat – utan undantag. Simple Feast är inte för de tveksamma utan snarare för de som vill vara vegan till 100%. Alla måltider är strikt plantbaserade, ekologiska och alltid helt utan animaliska produkter eller biprodukter. Vill du ha ett matkassealternativ utan kompromisser är detta rätt för dig.
 • Ett enkelt och smidigt sätt att prova på en plantbaserad livsstil. Är du någon som velat prova på att bli vegan men inte riktigt fastnat för det kan Simple Feast vara ett bra alternativ. Det svåraste med att skifta sin kosthållning är helt klart att komma in i det nya sättet att äta och hur måltiderna bör tillagas för att det ska bli gott. Med en matkasse kan du enkelt låta bli att tänka så mycket på detta och kan istället ta dig ann själva maten och verkligen utvärdera hur du känner inför att bli vegan.
 • Allt förberett och redo att ställa på bordet. Ja, eller nästan i alla fall – allt du behöver göra är att värma och lägga på tallrik. Måltider från Simple Feast kan därför många gånger vara färdiga på så lite som 15 minuter.
 • Ingen bindningstid. Avsluta din prenumeration när som helst eller pausa den under till exempel semester.

Nackdelar:

 • Inget kött. Såklart, men är du någon som vill ha ens den minsta mängden kött är Simple Feast inte för dig. Här är allt plantbaserat utan undantag.
 • Begränsad meny. Simple Feast satsar även stort på hållbarheten och har därför valt att begränsa sin meny till endast fem recept. På så vis menar man att man minskar matsvinnet och kan leverera en hållbarare matkasse till alla sina kunder.

Simple Feast Review – Rabattkod

Vill du prova på Simple Feast har Matkasse.nu ett helt fantastiskt erbjudande till dig. Alla nya kunder som börjar prenumerera på Simple Feast och använder vårt unika erbjudande får nämligen hela 20% rabatt på sin första matkasse. Detta innebär att du i lugn och ro kan beställa hem en kasse på prov och spara så mycket som 280 SEK på din första plantbaserade matkasse!

Simple Feast Review – Rabattkod Marley Spoon

Har du redan provat på Simple Feast, eller helt enkelt bara är sugen på något annat, så kolla in våra erbjudanden från andra leverantörer. Här hittar du matkassar från Linas Matkasse, Hello Fresh och många, många fler – alla med unika erbjudanden, specifikt framtagna för Matkasse.nu:s läsare. 

Simple Feast person with boxes

Simple Feast Meny

Vid det här laget har du med all säkerhet listat ut att Simple Feast handlar om vegansk mat. Alla måltider är därför helt plantbaserade och utan animaliska produkter. Detta innebär att förutom kött så uteblir även alla mejeriprodukter, ägg, samt alla animaliska fetter och biprodukter (till exempel gelatin).

På deras meny hittar du varje vecka fem olika recept för växtätare och får sedan välja ut som minst tre av dessa – och som mest alla fem – för hemleverans direkt till dörren. Alla måltider är tillagade av Simple Feast:s stjärnkockar och alltid ekologiska och utan tillsatser eller onödiga konserveringsmedel.

Att varorna är ekologiska är något som är väldigt viktigt för Simple Feast och de vill därför försäkra sina kunder om att de alltid kommer att leverera 100% ekologiska råvaror från främst lokala producenter.

Leveranser sker i miljövänliga papperslådor och med förpackningar som företaget säger är återvinningsbara.

Simple Feast Pris

Priset hos Simple Feast beror på två faktorer: hur många som ska äta och hur många dagar i veckan de vill ha mat. Menyn är uppdelad så att du kan välja måltider för antingen 2–3 personer, eller 4–5 personer, 3–5 dagar i veckan:

 • Simple Feast för 2–3 personer (3 portioner): 699 SEK /vecka
 • Simple Feast för 2–3 personer (4 portioner): 764 SEK /vecka
 • Simple Feast för 2–3 personer (5 portioner): 934 SEK /vecka
 • Simple Feast för 4–5 personer (3 portioner): 849 SEK /vecka
 • Simple Feast för 4–5 personer (4 portioner): 1019 SEK /vecka
 • Simple Feast för 4–5 personer (5 portioner): 1189 SEK /vecka

Utöver detta debiterar sen Simple Feast även en utkörningsavgift på 59 SEK/vecka.

Simple Feast Sverige

Leveranserna från Simple Feast sker enligt dem själva till “de största städerna och även mindre orter runt om i vårt avlånga land”. När vi gör en snabb undersökning på deras sökfunktion via postnummer verkar detta också stämma (så länge man gör tillägget “söder om Örebro”).

Alla leveranser sker på söndagar om inget annat anges i ditt bekräftelsemail (vissa orter körs på måndagar) och alltid mellan 11–22. När matkassen levereras gör den det i en papplåda och miljövänliga förpackningar. Leveransen är i regel gratis för första matkassen och sedan 59 SEK/vecka.

Menyn är genomgående och gäller för hela landet. Ibland kan vissa rätter inte vara valbara och detta, förklarar Simple Feast, är då de varje vecka köper in en specifik mängd råvaror för att minska matsvinnet. Detta kan då i vissa unika fall leda till att en rätt tar slut ifall den är populär.

Liknande varumärken till Simple Feast

På den svenska matkassemarknaden är Simple Feast recept fortsatt väldigt unika och med sitt koncept kring veganska matkassar är företaget än idag det enda som erbjuder endast plantbaserade måltider. Vi hittar dock ett par riktigt bra alternativ hos konkurrenterna och bland annat Årstiderna och Veckansmiddag har båda veganska alternativ i sitt sortiment.

Årstiderna fokuserar mycket på hållbarhet och miljömedvetenhet och har därför uteslutande ekologiska råvaror i sina kassar. Deras veganska matkasse är ett perfekt alternativ för den som vill prova på den plantbaserade livsstilen och för den som inte är riktigt helt redo finns även ett vegetarianskt och en flexitarianskt alternativ – med lite kött.

Även hos giganter som Hello Fresh och Linas Matkasse hittar vi alternativ för växtätare. Här har man dock valt en lite annorlunda väg och istället för att ha dedikerade matkassar för veganer och vegetarianer väljer man att varje vecka erbjuda olika måltidsalternativ som en del av den sammanlagda kasse som sen skickas hem.

Vanliga frågor och svar om Simple Feast

Vad är Simple Feast?

Simple Feast är en vegansk matkasse med fokus på miljömedvetenhet och hållbarhet. Deras kasse är 100% plantbaserad och innehåller varje vecka 3–5 måltider som är framställda med veganska recept och ekologiska råvaror.

Vilken är den bästa matkassen?

Vilken matkasse som är bäst på marknaden är högst subjektivt och något som kommer variera från person till person. Simple Feast är ett av de mest populära alternativen bland svenskar och ett som ofta omnämns i tester av de bästa matkassarna i Sverige.

Är Simple Feast bra?

Simple Feast:s målsättning är att förse svenska hushåll med växtbaserade måltider på ett hållbart och miljövänligt sätt. Detta gör dem fantastiskt bra och de har till följd av detta blivit ett av de mest populära matkassealternativen i landet.

Vad kostar Simple Feast?

Simple Feast kostar lite olika beroende på hur många personer som innefattas i hushållet, samt hur många måltider som ska levererats varje vecka:

 • Simple Feast för 2–3 personer (3 portioner): 699 SEK /vecka
 • Simple Feast för 2–3 personer (4 portioner): 764 SEK /vecka
 • Simple Feast för 2–3 personer (5 portioner): 934 SEK /vecka
 • Simple Feast för 4–5 personer (3 portioner): 849 SEK /vecka
 • Simple Feast för 4–5 personer (4 portioner): 1019 SEK /vecka
 • Simple Feast för 4–5 personer (5 portioner): 1189 SEK /vecka
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!