Matkasse recept

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

En kul grej med matkassar, förutom att de ger dig mer tid, är att du ständigt får prova nya rätter och därmed utvecklas som matkonsument. Även om företagen alltid är måna om att deras matkasse recept ska vara lättlagade och passa hela familjens smaklökar så upphör de aldrig att då och då utmana lite. Det kan vara allt ifrån en ny och oväntad smakkombination till råvaror du kanske aldrig hört talas om. Detta är något som brukar uppskattas av både stora och små och är en välkommen bonus till en middag som alltid smakar bra och är hälsosam.

Matkasse recept för olika smaker

☆Spara upp till 965 kr!
☆Välj mellan 14 olika matkassar varje vecka
☆Ingredienser i exakta mängder för mindre matsvinn
☆Möjlighet att byta ut maträtter
☆Barnfamilj-, Vegetarisk-, Laktosfri, Veg-Flex & Inspiration
☆2-6 personer, 3-5 middagar
☆30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Rabattkod: NYSTART_LINASAFF
☆Premiumkasse med förberedda maträtter
☆Premium, Vego, Sthlmslådan, Familje och Vroom
☆1-6 personer, 3-4 middagar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor
☆Grymt starterbjudande. Finns även förberedd kasse
☆Familje-, Barnens-, Wellness, Kockens förberedda kasse
☆2-6 personer, 4-5 middagar
☆10% rabatt till de första 3 leveranserna
☆Sveriges första matkasse
☆Original, Barn-, Vego-, Flexitarian-, Bistrokasse
☆2-4 personer, 3-5 middagar
☆Få 50% rabatt på din första matkasse!
☆20% rabatt (första matlåda)!
☆Sveriges största matkasse-utbud
☆2-6 personer 5 dagar i veckan
☆Rabatt aktiveras via “Beställ här”
☆Förberett av våra kockar
☆Flexibelt abonnemang
☆Färdigt på 15 minuter
☆Spara 20 % på din första matkasse när du beställer idag!
☆Mat hem till dörren
☆Välj mellan 30 olika matkassar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor! (5×25%)!
☆Matbutik på nätet
☆Komponera din matkasse efter egna önskemål
☆Valfritt antal dagar och personer
☆200kr rabatt vid köp över 750kr Gäller
☆100% ekologisk
☆Vegetarisk-, Vegansk och, Flexetarisk
☆1-4 personer, 3-4 dagar
☆20% rabatt vid första beställningen
☆Ekologiskt fokus
☆Ekologisk-, Vegetarisk-, Gluten-, Laktosfri-, Barnvänlig
☆4 personer, 4 middagar
☆Få en rabatt på 200 SEK
☆10% rabatt vid första beställningen
☆Närproducerat och ekologiskt fokus
☆2-6 personer 5 dagar i veckan

När du väljer vilken matkasse du ska beställa kan du oftast välja på några olika varianter. Många företag som enbart arbetar med matkassar har ofta matkassar med olika inriktning, där en variant kanske innehåller mer experimentella rätter och andra lite mer säkra kort med bekanta smaker. Du kan ofta se exempel på vilka matkasse recept företagen erbjuder på deras hemsidor, där de ofta också lägger upp menyerna i förväg. Ibland innehåller recepten i matkassen också förslag på varianter och smaksättningar för att till exempel få middagen lite mer barnvänlig.

En del företag skickar med receptförslag på rätter du kanske vill laga på helgen. Detta är ofta recept med lite exklusivare råvaror än vardagsmaten och kräver kanske att ni lägger lite mer tid på matlagningen. Det finns även en uppsjö av matkasse recept på företagens hemsidor, både i form av exempelmenyer och som inspiration för dagar du kanske inte vill ha någon matkasse.

För den som letar efter matkasse recept utan laktosprodukter eller kanske recept för helt vegetariska rätter finns det också alternativ. Ecoviva och Gröna Kassen erbjuder massor av recept på vegetarisk mat medan både Coop och ICA har en helt laktosfri matkasse. Läs några exempelmenyer och känn inspirationen komma!

RECEPT OCH ÄVEN TIPS INGÅR!

Genom att börja med matkassar kan man spara mycket dyrbar tid genom att aldrig behöva handla ingredienser till vardagsmaten. En matkasse fullproppad med god och nyttig mat anländer istället var eller varannan vecka. Priset är ofta jämförbart med vad maten hade kostat om du köpt den i en butik, samtidigt får du så mycket mer än bara mat recept och extra tid att spendera med familjen.

MASSA ANNAT INGÅR OCKSÅ I MATKASSEN

Matkassen kommer alltid med spännande mat recept och praktiska tips för att få matlagningen att gå snabbt och bli en rolig aktivitet för hela familjen. Tipsen kan gälla hur man gör måltiden barnvänligare, extra nyttig, alternativa smaksättare eller trevliga tips på drycker som passar bra till middagen. Eftersom du på förhand ofta kan se menyn för kommande veckor, kan du välja om du inte vill ha matkassen den veckan överhuvudtaget, det enda kravet är att du avbeställer den en viss tid innan leveransen kommer. Det kan också vara så att du märker att en av rätterna innehåller ingredienser som delar av familjen kanske är allergisk mot, eller bara inte tycker om. Du har du god tid på dig att köpa in alternativa ingredienser och byta ut de du inte vill ha.

Många väljer beställa matkassar inriktade på en särskild typ av mat, eftersom utbudet av matkassar idag är så pass brett. Det kan dels handla om ekologiska eller vegetariska matkassar, laktos- och glutenfria matkassar eller en LCHF-matkasse. Ibland kan matkassen anpassas på förhand efter dina behov, men ofta kan man inte göra specialbeställningar utan måste välja en färdig matkasse. Matkassar som levereras av några av de stora livsmedelsbutikerna är ofta lättare att anpassa efter sina egna särskilda krav, eftersom de oftast hämtas upp i butiken. Då kan du enkelt själv byta ut de ingredienser som du inte vill ha, innan du tar med matkassen hem.

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!