Marley Spoon recension – Hitta den perfekta matkassen

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

Marley Spoon är en relativt ny och spännande matkasseleverantör som med sin unika och nyskapande affärsmodell gjort en bestående avtryck i svenska hem och hus. Fullspäckad med kändisinslag och en inspirerande meny, fylld med fantastiska recept och råvaror, har Marley Spoons matkasse tagit världen med storm och nu är det äntligen din tur! Hos Matkasse.nu ger vi dig alltid de bästa recensionerna, in i minsta detalj, för att du ska kunna ge dig på en matkasse med så mycket information som möjligt. Så låt oss därför ta en titt på denna!

Kolla in våra matkasseerbjudanden och se hur du kan spara pengar på din leverans idag!

Marley Spoon – Matkasse

Marley Spoon startades i Tyskland med målsättningen att ge familjer andrum i vardagen, tillsammans med hälsosamma och klimatsmarta måltider – levererade direkt hem till dörren. Modellen var den svenska och överst på listan av förebilder hittades Linas Matkasse och Middagsfrid, som vid det här laget redan etablerat sig starka på den svenska marknaden.

Till en början levererade man endast enstaka boxar med mat, men insåg då ganska snabbt att detta ledde till att produkten främst nyttjades som engångsköp för till bröllopsdagar, födelsedagskalas eller söndagspicknikar. Med en avstannade affärsmodell och en konsumentbas som efterfrågade mer gav Marley Spoon sig på att skapa en matkasse fylld med recept och en prenumerationsmodell för den upptagne vardagshjälten.

Resultatet blev den matkasse som idag erbjuds från Marley Spoon och varje vecka får deras kunder välja mellan ett urval av 30 olika recept. Bland valen hittar de kött och fisk, hälsosamma, snabba, vegetariska, utan extra gluten och familjevänliga alternativ och får sedan möjligheten att justera portionerna till antalet medlemmar i hushållet. Marley Spoon lägger stor vikt vid miljön och att deras matkassar ska vara hållbara och använder av denna anledning nästan uteslutande återvinningsbara material.

Fördelar och nackdelar – Marley Spoon recension

Vi kommer I nedan avsnitt att kolla lite närmare på de olika aspekterna som gör just Marley Spoons matkasse unik och börjar därför med en gammal hederlig lista med för- och nackdelar.

Fördelar:

  • Stort utbud av recept på veckomenyn – Marley Spoon erbjuder varje vecka hela 30 recept till sina kunder. Här får du välja fritt bland en mängd olika rätter och ta del av både välkända och nyskapande smaker.
  • Snabb tillagning – Marley Spoons främsta mål är att ge dig och din familj mer tid i vardagen och därför är alla recept förberedda för att sen bara ta maximalt 30 minuter i köket innan maten står på bordet!
  • Flexibla leveranser – Prenumerationen hos Marley Spoon löper från vecka till vecka och du kan sen enkelt välja precis när du vill få hem din nästa matkasse och pausa eller stoppa leveranser när som helst. Är du inte hemma vid leveransen behöver du inte oroa dig för färskheten då samtliga matkassar levereras kylda för att hålla maten fräsch tills att du kommer hem.

Nackdelar:

  • Saknar färdiga menyer – Är du van vid andra matkassetjänster med specifikt ihopsatta menyer kommer du sakna dessa hos Marley Spoon. Här ges du istället möjligheten att välja fritt bland 30 olika recept och får sedan själv sätta ihop din veckomeny som du önskar.
  • Inget alternativ för en – Är man ensam i hushållet vill man kanske ha en matkasse för sig själv men hos Marley Spoon finns det som minst alternativ för två. Vad många då istället väljer att göra är att beställa kassen för två och sen spara en av portionerna till lunch dagen därpå!

Marley Spoon Rabattkod

När du beställer din Marley Spoon matkasse genom Matkasse.nu ger vi dig rabatt på dina beställningar till ett motsvarande värde av 25% per beställning. Rabatten delas ut i form av 47,6% på din första beställning och sedan kvarvarande belopp på dina resterande beställningar.

Rabattkod Marley Spoon

Tack vare den unika rabatten från Matkasse.nu kan du och din familj prova på Marley Spoon till ett reducerat pris. Detta gör att prisfördelningen ser ut på följande vis för din första leverans:

Personer/dagar2 dagar3 dagar4 dagar5 dagar
2 personer    
– tidigare prisEj tillgängligt579,00 SEK678,96 SEK759,00 SEK
– med rabattEj tillgängligt303,40 SEK355,78 SEK397,72 SEK
4 personer    
– tidigare pris698,96 SEK798,96 SEK978,88 SEKEj tillgängligt
– med rabatt366,26 SEK418,66 SEK512,93 SEKEj tillgängligt
En prisgenomgång för din första beställning genom Matkasse.nu

Marley Spoon Meny

Marley Spoons meny är utformad för att där ska finnas något för alla typer av smaker. Varje vecka får du 30 olika recept att välja mellan i en rad olika kategorier, såsom kött och fisk, hälsosamma, snabba och familjevänliga alternativ. Har du krav på specifika kosthållningar går det bra att få hem recept som är gluten- eller laktosfria, samt vegetariska eller veganska.

Menyn är utformad för två eller fyra personer och går, som du kunde se i pristabellen ovan, att få hem mellan två till fem dagar i veckan. Är du en större eller mindre familj går det bra att blanda. En trepersonerfamilj kan därför till exempel beställa en kasse för fyra och sen slåss om resterna, eller så kan en ensamstående beställa för två och sen få lunchlådor på köpet!

Marley Spoon pris

När du börjar prenumerera på Marley Spoon genom Matkasse.nu ger vi dig rabatt på motsvarande 25% på dina första fem beställningar. Detta delas upp enligt tabellen ovan för din första beställning och sedan delas kvarvarande rabatt upp på resterande beställningar.

Efter detta så gäller sen Marley Spoons ordinarie priser och de är dessa vi nu kommer titta lite närmare på. Så här ser prisfördelningen ut för Marley Spoons matkassar med ordinarie pris:

Personer/dagar2 dagar3 dagar4 dagar5 dagar
2 pers/portionEj tillgängligt96,50 SEK84,87 SEK75,90 SEK
2 pers/veckaEj tillgängligt579,00 SEK678,96 SEK759,00 SEK
4 pers/portion87,37 SEK66,58 SEK61,18 SEKEj tillgängligt
4 pers/vecka698,96 SEK798,96 SEK978,88 SEKEj tillgängligt
Ordinarie prisfördelning med en Marley Spoon matkasse, efter att din unika rabatt från Matkasse.nu löpt ut

Marley Spoon Sverige

Marley Spoon levererar sina matkassar till hushåll runt om i landet och gör så på specifikt utsatta dagar och tidpunkter. Bor du i eller i närheten av några av vårt lands stadsmetropoler (det vill säga Stockholm, Malmö eller Göteborg) så är alternativen för leveranser fler, medan det i omnejderna ibland kan vara mer begränsat.

Hur som helst ska du kunna hitta en tid som passar just dig och klickar du dig in på deras beställningssida och matar in ditt postnummer så får du också dessa presenterade för dig!

Liknande matkassealternativ till Marley Spoon

På den svenska matkassemarknaden är Marley Spoon relativt nya och det finns sedan länge etablerade varumärken som gjort sig kända hemma hos svenska familjer. Hur står sig dessa egentligen mot Marley Spoon och finns det till och med något att lära av dessa?

Årstiderna

Årstiderna är en av Sveriges grönaste leverantörer som enda sedan starten lagt stor vikt vid det ekologiska innehållet och hållbarheten i sina matkassar. Här strävar man alltid efter att förse sina kunder med minst 90% ekologiska varor och använder endast hållbara förpackningar, samt en faktisk trälåda, som ersättare till den traditionella kassen. Även Marley Spoon lägger stor vikt vid miljön men kan fortsatt ta en och annan läxa från Årstidernas gröna fingerfärdigheter!

Linas Matkasse

Linas är en av de mest välkända namnen på den svenska matkassemarkanden och även en av förebilderna för Marley Spoon – vilket återspeglas i den alternativspäckade veckomenyn. Hos Linas får du samma breda utbud av recept – ja, faktiskt ännu mer – närmare bestämt 82 olika recept att välja mellan varje vecka. Blir det för många valmöjligheter erbjuder företaget även färdigkomponerade matkassar som du bara kan klicka dig fram till och få hemskickade till dörren!

Vanliga frågor och svar om Marley Spoon

Varifrån kommer Marley Spoon?

Marley Spoon grundades i Tyskland och har sedan dess expanderat till en rad olika länder runt om i världen, bland annat USA, Kanada och Australien.

Varför är Marley Spoon bättre?

Hos Marley Spoon får du ett brett urval av olika måltider och kan fritt komponera din egna veckomeny från recept innehållandes bland annat kött, fisk, fågel, vegetariskt eller veganskt.

Vad gör Marley Spoon?

Marley Spoon är ett företag som tillhandahåller leveranser av förberedda måltider i form av matkassar. Varje vecka får deras kunder välja mellan ett stort urval av recept som sedan förbereds, paketeras och skickas hem direkt till dörren.

Varför kallas det Marley Spoon?

Marley Spoon fick sitt namn av medgrundare Fabian och Till och togs från en restaurang de besökte under sina resor genom Asien.

Är Marley Spoon eller Hello Fresh billigare?

Som konkurrenter håller både Marley Spoon och Hello Fresh liknande prisnivåer på sina matkasseleveranser och i slutändan skiljer det endast några tjugolappar till Hello Fresh:s fördel.

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!