Vegetarisk och LCHF

Utvecklingen när det gäller matkassar har idag gått ganska långt och det finns en rad alternativ för dig som av olika anledningar behöver ställa särskilda krav på din mat. Special matkassar finns för dig som har laktos- eller glutenintolerans eller går på en särskild diet, som t.ex. LCHF. Även utbudet av företag som kan erbjuda en vegetarisk matkasseveg har ökat det senaste året. I takt med att företagen som levererar matkassar får fler kunder, kommer sannolikt utbudet för special matkassar öka ännu mer den närmaste tiden. När det gäller olika sorters intolerans och allergier, är det ganska vanligt förekommande att leverantörerna av matkassar erbjuder laktosfria alternativ. Coop är ett exempel på ett företag som erbjuder laktosfria matkassar.

MatkasseMatkasseMer infoBeställ här
City Gross MatkasseSpecial-matkasse för 2, 4 eller 6 personerAktiveras med klick på "Beställ här".Beställ här!
Ecoviva logoBeställ vegetarisk matkasse utan gluten och laktos från Ecoviva.Rabattkod som ger 200 kr; MKN200Beställ här!
linasmatkasse Tabell logoLinas har bra vegetariska och laktosfria alternativ. Prova-rabatt upp till 400 kr!Aktiveras med klick på "Beställ här" >>Beställ här!
Matkomfort logo 100Vego Premium, 3 dagar, 2-6 personer.Exklusiv rabattkod (600 kr plus kockkniv värde 995 kr) aktiveras med klick på "Beställ här".Beställ här!
CoopOnline LogoPlocka ihop din egen matkasse i matbutiken eller köp en färdig!200 kr i rabatt med rabattkoden NYKASSE19 och klick på "Beställ här".Beställ här!
Årstiderna logo20% - 70 till 123 kr KampanjprisOZZDXTBeställ här!
logga Gastrofy
Från Gastrofy väljer du själva vilka recept och menyer din matkasse skall innehålla.Du kan byta ut recept och lägga till mer än 5000+ varor från Coop. 200 kr i rabatt med koden: MKG200.Beställ här!
Mathem matkasse3 dagars Vegetarisk Matkasse / Familjekasse gluten- & laktosfri 5 dagar.300 kr i rabatt + gratis fruktkassse värde 100 kr - klicka på "Beställ här"!Beställ här!

Bild på lchf mat från matkasse

Vegetarisk eller LCHF?

När det gäller glutenfria matkassar är utbudet något sämre. En del företag, som erbjuder dig att köpa livsmedel styckvis och inte bara i form av en färdig matkasse, kan ofta byta ut produkter som innehåller gluten till glutenfria alternativ.

Matkassar som är särskilt anpassade för en viss typ av diet går att hitta, om tillräckligt många går på samma diet. Idag har LCHF-dieten blivit populär och det finns således flera leverantörer som erbjuder en LCHF matkasse eller GI kasse. GI-boxen är ett exempel på ett företag som inte bara erbjuder en GI kasse utan ett helt koncept, med tips, recept och färdiga rätter med lågt glykemiskt index. GI-boxen har även en så kallad viktgaranti, vilken innebär att du, om du misslyckas med att gå ner i vikt med deras metod, får personlig experthjälp för att hjälpa dig nå ditt viktmål.

Det finns flera företag som kan erbjuda en vegetarisk matkasse. De flesta kräver dock att du bor i Stockholm med omnejd, men i takt med utbudet när det gäller matkassar i allmänhet ökar, finns det anledning att tro att vi snart kommer få se företag som  kan leverera en vegetarisk matkasse även utanför storstäderna. Exempel på leverantörer som kan erbjuda en vegetarisk matkasse är Ecoviva, Gröna Kassen och Framtidens Mat. Läs mer om hur du går tillväga för att beställa en vegetarisk matkasse på respektive företags hemsida.

Uthälld låda från Årstiderna

1
0