Matleverans

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

Matleverans till dörren – Enkelt, effektivt och säkert

Att få mat levererad direkt till dörren varje vecka, lät för bara några år sedan som en onödig lyx som bara ett fåtal kunde unna sig. Att springa in i matbutiken efter jobbet varje dag och snabbt plocka ihop ingredienser till dagens middag alternativt ta bilen och åka in och storhandla varje helg, dessutom med hela veckans meny nedskriven på inköpslistan, var helt enkelt ett nödvändigt ont. Idag ser det annorlunda ut. Här följer våra tips på de bästa digitala mataffärerna på internet;

Handla matvaror bekvämt från din dator eller telefon hos din favorit butik.
Mat.se är en stor matbutik med tusentals varor som även har matkassar. JUST NU! 200kr rabatt vid köp över 750kr Gäller!

Internet har gjort det möjligt för alla att sköta det mesta som har med inköp att göra hemifrån, och kanske har det fått oss att upptäcka att våra konsumtionsmönster varken är perfekta eller huggna i sten. Lägg till en ökad konkurrens mellan de företag som erbjuder matleverans direkt till dörren, med efterföljande prispress och större utbud, och helt plötsligt kan vi göra det både enkelt och billigt att få veckans mat planerad, inköpt och levererad hem.

Dessutom så är det som under våren 2020 i COVID19-Corona tider  uppskattat och behövligt att beställa mat via nätet. De flesta stora leverantörer av hemleverans av mat har höjt sin säkerhet och du behöver som kund inte ens träffa personen som levererar maten. Du får ett sms med bild på dina matkassar när de står utanför din ytterdörr!

VILKA TYPER AV MATLEVERANS FINNS DET?

De flesta företag som erbjuder matleverans har ett flertal matkassar att välja på, både för mindre hushåll utan barn och för större familjer. Alla familjer ser olika ut med olika scheman, smaker och preferenser och du kan självklart anpassa din matleverans i den utsträckning du själv vill både till innehåll och vilka dagar du vill få din matleverans. Många företag erbjuder fördelaktiga prova-på-priser och och eftersom maten alltid håller hög kvalitet och priset alltid är givet på förhand så behöver du inte känna att du riskerar något. Företagen som erbjuder matleverans har ofta utbildade dietister som är experter på att komponera nyttiga och goda måltider både för barn och vuxna. Att börja med matleverans är ett praktiskt och enkelt sätt att få tiden att räcka till, men kan också vara bra för din ekonomi. Genom att börja med matkassar, slutar man också göra impulsköp som man egentligen inte behöver.

Så söker du istället en matkasse med färdiga recept och råvaror kan du hitta information och erbjudanden från våra favoriter här,

☆Spara upp till 965 kr!
☆Välj mellan 14 olika matkassar varje vecka
☆Ingredienser i exakta mängder för mindre matsvinn
☆Möjlighet att byta ut maträtter
☆Barnfamilj-, Vegetarisk-, Laktosfri, Veg-Flex & Inspiration
☆2-6 personer, 3-5 middagar
☆30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Rabattkod: NYSTART_LINASAFF
☆Premiumkasse med förberedda maträtter
☆Premium, Vego, Sthlmslådan, Familje och Vroom
☆1-6 personer, 3-4 middagar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor
☆Grymt starterbjudande. Finns även förberedd kasse
☆Familje-, Barnens-, Wellness, Kockens förberedda kasse
☆2-6 personer, 4-5 middagar
☆10% rabatt till de första 3 leveranserna
☆Sveriges första matkasse
☆Original, Barn-, Vego-, Flexitarian-, Bistrokasse
☆2-4 personer, 3-5 middagar
☆Få 50% rabatt på din första matkasse!
☆20% rabatt (första matlåda)!
☆Sveriges största matkasse-utbud
☆2-6 personer 5 dagar i veckan
☆Rabatt aktiveras via “Beställ här”
☆Förberett av våra kockar
☆Flexibelt abonnemang
☆Färdigt på 15 minuter
☆Spara 20 % på din första matkasse när du beställer idag!
☆Mat hem till dörren
☆Välj mellan 30 olika matkassar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor! (5×25%)!
☆Matbutik på nätet
☆Komponera din matkasse efter egna önskemål
☆Valfritt antal dagar och personer
☆200kr rabatt vid köp över 750kr Gäller
☆100% ekologisk
☆Vegetarisk-, Vegansk och, Flexetarisk
☆1-4 personer, 3-4 dagar
☆20% rabatt vid första beställningen
☆Ekologiskt fokus
☆Ekologisk-, Vegetarisk-, Gluten-, Laktosfri-, Barnvänlig
☆4 personer, 4 middagar
☆Få en rabatt på 200 SEK
☆10% rabatt vid första beställningen
☆Närproducerat och ekologiskt fokus
☆2-6 personer 5 dagar i veckan

Olika typer av matleverans

Den ökade konkurrensen när det gäller matleverans är som sagt givetvis bra för dig som konsument, men det gör också att det är svårare att välja bland alla matkassar som finns tillgängliga. Matkasse.nu vill göra det lättare för dig att hitta rätt sorts matleverans. Vi jämför de olika matkassarnas innehåll och priser så att du lätt kan hitta den matleverans som passar dig. Det finns så pass många aktörer på marknaden för matleverans idag att alla har något som särskiljer dem från konkurrenterna. Vilken matkasse levererar laktosfria produkter utan extra kostnad? Vilka erbjuder en ekologisk matleverans? Vilka passar flerbarnsfamiljer och vilken matkasse ska det lilla hushållet välja?

Att få hela veckans mat planerad av näringsexperter och kockar och sedan hemskickad är en billig lyx som snabbt blir en oumbärlig del av vardagen. Tiden du och din familj får över när ni slipper trängas i butiker och bekymra er över hur maten ska bli både varierad, god och nyttig, bestämmer ni själva vad ni ska göra av. Precis som det ska vara.

ETT BRA SÄTT ATT FÅ TIDEN ATT RÄCKA TILL

Många lever idag under konstant tidspress från arbetsgivare, familj, vänner och sig själva. Vi känner ofta att kraven på oss ökar, samtidigt som ett dygn fortfarande bara har 24 timmar. Att använda sin tid på ett så effektivt sätt som möjligt har blivit en av de viktigaste färdigheterna att bemästra. Ett stort steg till att skaffa sig mer kontroll och tid är att börja beställa matleverans istället för att gå till affären och handla själv. Du slipper ägna dyrbar tid åt att sitta och planera veckans matsedel och springa runt i trånga butiker och kan istället komma hem från jobbet i trygg förvissning att en matleverans är på väg hem till dig eller väntar på dig när du kommer hem. Det finns flera företag som erbjuder matleverans och du kan anpassa din matleverans till de vanor och behov just din familj har, hur stor eller liten den än är.

MAT HEMKÖRNING – IDAG SYNONYMT MED HÄLSA OCH MEDVETENHET

Tidigare förknippade vi kanske mat hemkörning mest med pizza och annan färdigmat. Idag innebär dock mat hemkörning att vi får hela veckans matsedel planerad, inköpt och levererad hem till oss en gång i veckan genom någon av alla de matkassar som finns tillgängliga för beställning på nätet. Om du vill nyttja tjänsten mat hemkörning så kan du börja med att först gå igenom de alternativ som presenteras här på matkasse.nu.

MAT OCH ÄVEN RECEPT DIREKT HEM TILL DÖRREN

Matkassar kan kosta från ca 500 kr upp till drygt 1000 kr beroende på vad du vill ha för ingredienser. Vissa leverantörer av matkassar satsar på så billiga kassar som möjligt med många lågpris-ingredienser medan andra satsar på exklusivare och mer exotisk mat. En del företag erbjuder båda alternativen och då kan alltid byta matkasse från vecka till vecka. Vilken matkasse du ska välja beror på ett flertal faktorer som hur stor familjen är, vilken budget ni har och om det finns familjemedlemmar med särskild krav, önskemål eller allergier. De flesta matkassar är anpassade för familjer med 4 personer men det finns även gott om alternativ för det mindre hushållet.

Förutom att man får ingredienser och råvaror till veckans alla vardagsmiddagar så följer det så klart alltid med recept på rätterna som ska lagas. En del företag skickar också som extra bonus med recept på desserter eller middagar för helgen. Detta gäller särskilt de matkassar som är till för folk som går på särskilda dieter som till exempel LCHF. Detta för att du även på helgerna, då du själv ansvarar för middagarna, ska kunna äta enligt samma modell.

Det finns idag så många leverantörer av matkassar att man undrar om alla kommer finnas kvar om några år eller om utbudet rent av kommer öka. Helt klart är att företagen känner av den ökade konkurrensen, vilket innebär att du som kund har en guldsits. Utbudet är bra och relativt väl anpassat för olika krav och önskemål, samtidigt som priserna är låga med tanke på allt som ingår i en matkasse.

Här hittar du alla matbutiker på nätet (med rabattkoder och kampanjpris)!

Här hittar du alla matkassar på nätet (med rabattkoder och kampanjpris)!

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!