Matkasse hemleverans

Tanken med en matkasse är att du istället för att handla ingredienser till veckans mat för hela familjen, får alla råvaror bekvämt hemskickade med tjänsten matkasse hemleverans. Detta gör att du kan lägga din tid på vad du vill, till exempel en längre middag med familjen. De flesta företag erbjuder matkasse hemleverans då du beställer från dem, men det finns en del undantag. ICA, Coop och City Gross är exempel på företag som levererar till vissa orter, medan du i somliga fall måste hämta upp matkassen i närmaste butik. Dessa företag erbjuder ofta matkassar som är billigare än de där hemleverans ingår.

Matkasse hemleverans - utan extra kostnader

Företag som endast riktat in sig på att leverera just matkassar, och inte att också sälja andra sorters livsmedel, erbjuder alltid gratis hemleverans. Exempel på välkända matkassar är bland annat Middagsfrid, Mathem, Linas matkasse och Matkomfort. För att särskilja sig från konkurrenterna har alla matkassar något som är unikt för just dem. Det kan vara att satsa på ekologiska produkter, alternativ för laktos- och glutenintoleranta eller särskild mat som barn tycker om.

En annan aspekt av matkassar är att de ofta bidrar till ett mer hållbart klimat. Ofta köper vi på oss alldeles för mycket mat när vi går och handlar som sedan slängs. Med en matkasse får du maten i utmätta portioner och svinnet blir således mycket mindre. Skulle det ändå bli mat över från matkassen, kan det till exempel bli en utmärkt lunchlåda eller mellanmål dagen efter. Vissa leverantörer av matkassar klimatkompenserar också för transporteringen av kassarna, och många erbjuder en stor mängd ekologiska produkter. För den som vill ha alla produkter ekologiska, finns det också bra alternativ. Ecoviva och Gröna Kassen är exempel på matkassar där miljöpåverkan alltid är en del av ekvationen. Dessa företag erbjuder både ekologiska och vegetariska matkassar. Hälsosamt och miljövänligt på samma gång!

Bild på veckans mat i matkassar

1
0