Matkassar

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

Matkassar gör tillvaron enklare, sundare och godare – för hela familjen

Sedan ett par år tillbaka har vi svämmats över av olika matkassar vi kan få levererade hem till dörren. Från början fanns det bara ett par företag som levererade matkassar. Det fanns inte särskilt många alternativ för den som ville ha en mer nischad matkasse, utan de var anpassade för en så bred målgrupp som möjligt. Idag finns det matkassar särskilt anpassade för laktosintoleranta, vegetarianer och olika sorters dieter. Marknaden visar inga tecken på mättnad utan det verkar snarare som att fler och fler upptäcker hur mycket tid och energi man sparar genom att få en planerad matsedel för varje vecka och en kasse med ingredienser bekvämt hemskickad. Förutom att matkassar bidrar till en lugnare vardag, är det också ett praktiskt sätt att förvissa sig om att maten man äter är varierad och full med näringsämnen. De flesta företags matkassar planeras av näringsexperter och dietister tillsammans med en kock. Menyerna är alltid lättlagade och ofta anpassade för att barn ska tycka om maten.

Flera matkassar är nischade mot en särskilt diet. Ett exempel är så kallade LCHF-kassar, matkassar för den som följer en diet med lågt intag av kolhydrater. Även den så kallade IFD-maten finns representerad, mat med antiinflammatoriska egenskaper som örter, oljor, fisk och nötter.

Tidigare fanns matkassar nästan uteslutande i storstadsområdena, men även här har det börjat märkas en skillnad. Vart du än bor i Sverige finns det alltid någon matkasse som kan levereras till dig. Eftersom många företag uteslutande jobbar med att leverera matkassar, finns det många lokala alternativ. Några aktörer har dock vuxit sig så stora att de levererar matkassar till i princip hela landet.

För att veta vilken matkasse som passar dig bäst kan du jämföra priser och innehåll här på matkasse.nu. Upptäck hur bekvämt livet blir när hela veckans mat planeras och levereras av proffs.

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!