Matkassar för dig med glutenintolerans

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

Marknaden för matkassar har expanderat lavinartat de senaste åren. Från att ha varit ett storstadsfenomen finns det nu matkassar över hela landet. Detta medför dels att företagen som levererar matkassar måste särskilja sig från varandra för att du ska välja att bli kund hos just dem, dels att utbudet blir mer nischat eftersom varje grupp med särskild önskemål växer sig allt större. En av de vanligaste frågorna som leverantörerna av matkassar får är om de kan erbjuda en matkasse för de med glutenintolerans. Det finns idag bara ett fåtal företag som kan erbjuda glutenfria matkassar, men mycket tyder på att det snart kommer ske en förändring. Finns det tillräckligt många med glutenintolerans som vill kunna beställa från företagen, kommer de givetvis att börja med detta. Det kan därför vara en bra idé att göra sin röst hörd och ta kontakt med leverantörerna av matkassar för att de ska veta att det finns ett tillräckligt stort kundunderlag.

Företag som erbjuder matkassar för dig med glutenintolerans

Hos exempelvis Gastrofy kan du plocka ihop din egna glutenfria matkasse redan idag!

699 kr (op 899 kr)
Aktiveras med klick på “Beställ här” >
Beställ gluten- och laktosfri matkasse från Ecoviva. 4 middagar – 4 personer.
MKN200 ger 200 kr i rabatt!
Samtliga matkassar kan fås glutenfria!
20% på alla kassar med VMM20 och klick på “Beställ här”.
Familjekasse gluten- och laktosfri. 5 dagar, 4 personer.
150 kr i prova-på rabatt med koden NY150KR o klick på “Beställ här”.

Veckans middag är ett företag som levererar matkassar i Blekinge och Kalmar. De erbjuder sina kunder att i stor utsträckning anpassa matkassarna efter egna krav och önskemål. Förutom matkassar för personer med glutenintolerans, erbjuder de laktosfria och mjölkfria matkassar samt matkassar utan fisk.

En vegetarisk matkasse är ofta fri från gluten, därför är till exempel Ecoviva och Gröna Kassen bra alternativ för dig med glutenintolerans.

Eftersom laktosintolerans är mycket vanligare än glutenintolerans, ser utbudet bra mycket bättre ut på den fronten. ICA Matkassen, Coop och City Gross är exempel på företag som anpassar sina matkassar för laktosintoleranta och dessa företag skulle mycket väl kunna börja med glutenfria matkassar inom en snart framtid. Familjer där bara en person är glutenintolerant väljer ofta att beställa vanliga matkassar och sedan köpa in andra ingredienser till den med glutenintolerans. Om man får mat över kan man med fördel göra en lunchlåda av resterna. För familjer med flera medlemmar med glutenintolerans är det bara att visa företagen som levererar matkassar att ni finns – är ni bara tillräckligt många kommer utbudet snart att bli bättre!

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!