LCHF matkasse

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

Prova en LCHF-matkasse idag!

De senaste åren har LCHF-dieten blivit allt mer populär. LCHF står, som många redan vet, för Low Carb High Fat och betyder alltså att man minskar sitt intag av kolhydrater och istället äter mycket fett och proteiner. Denna diet är så populär att det nu hos vissa leverantörer av matkassar finns en särskild LCHF matkasse att få levererad hem. Eftersom en LCHF matkasse innehåller mer proteiner och produkter med hög fetthalt, som mejeriprodukter, är en LCHF matkasse ofta lite dyrare än vanliga matkassar.

20% på alla kassar med VMM20 och klick på “Beställ här”.
Prova-på rabatt 150 kr. Aktiveras med NY150KR och klick på “Beställ här”!
Plocka ihop din egen LCHF-matkasse i Sveriges största matbutik på nätet!
100-200 kr i prova på rabatt på LCHF-matkasse.
Rabatt aktiveras med klick på “Beställ här”
10% i rabatt plus premie värd 250 kr via unik rabattkod MATKASSENU10 och klick på “Beställ här”*
Aktiveras med klick på “Beställ här”!
160 kr i rabatt med rabattkod AFNYK160 samt klick på “Beställ här”
Mat.se har tusentals varor och färdiga LCHF-recept. Testa idag!
20% i rabatt med rabattkoden OZZDXT samt klick på “Beställ här”.
“Liberal” LCHF matkasse som innehåller rotfrukter och frukt.
Klicka på “Beställ här” för att ta del av aktuella erbjudanden och kampanjer.
Mängder av LCHF-livsmedel och kosttillskott för personer med en aktiv livsstil.
200 kr i rabatt med rabattkod Matkasse200 samt klick på “Beställ här”
God mat utan kolhydrater i Stockholm, Uppsala, Sydvästra och Sydöstra Sverige.

Hur funkar LCHF matkasse

Förutom fullstortimentsbutikerna såsom Mathem, Mat.se och Gastrofy erbjuder exempelvis Bra Mat Hemma LCHF-matkasse. Bra Mat Hemma levererar bland annat matkassar i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Örebro, Karlstad med omnejd, Arvika och Sunne.

Årstiderna kan passa dig som äter liberal LCHF eller paleo då kassen även innehåller rotfrukter och frukt. För dig som vill äta en högre andel fett kan detta betyda att du måste lägga till egna fettkällor, lådan innehåller fett främst från avokado, kött, kokos och nötter. Lowcarb-kassen är gluten- och mjölkfri vilket passar dig som inte vill äta mjölkprotein. Rätterna är inspirerade från alla världens kök. Varje måltid innehåller 150-200 gram kött och 400 gram grönsaker. Kött, kyckling och fisk kommer från både Sverige och Danmark. Alla ingredienser som ingår i lådan är ekologiska.

En aspekt anhängare av LCHF ofta lyfter fram är att nyttiga fetter kan hjälpa till att bota till exempel inflammationer. Denna aspekt finns också i en annan diet, nämligen IFD. IFD står för Inflammation Free Diet, alltså inflammationsfri diet på svenska. Denna diet går, liksom LCHF ut på att man äter mycket nyttiga fetter från till exempel fisk och nötter, samt också vissa grönsaker, örter och kryddor som vitlök, chili och ingefära. Ett företag som levererar IFD-mat är Framtidens mat.

Att äta miljövänligt och ekologiskt med LCHF-dieten är inte lika lätt som när det gäller en “normal” diet. Proteiner och mejeriprodukter är ofta svårare att tillgå på lokalt håll än till exempel grönsaker, och kräver ofta längre transporter. Att äta ekologiskt korrekt kan också innebära större kostnader när det gäller LCHF, eftersom råvarorna i kosten är dyrare och ekologiskt producerad mat är dyrare än annan mat.

För mer information om vilka som kan beställa en LCHF matkasse direkt till dörren, se ovan nämnda företags hemsidor!

VEGETARISK KOST OCH LCHF

Utvecklingen när det gäller matkassar har idag gått ganska långt och det finns en rad alternativ för dig som av olika anledningar behöver ställa särskilda krav på din mat. Special matkassar finns för dig som har laktos- eller glutenintolerans eller går på en särskild diet, som t.ex. LCHF. Även utbudet av företag som kan erbjuda en vegetarisk matkasseveg har ökat det senaste året. I takt med att företagen som levererar matkassar får fler kunder, kommer sannolikt utbudet för special matkassar öka ännu mer den närmaste tiden. När det gäller olika sorters intolerans och allergier, är det ganska vanligt förekommande att leverantörerna av matkassar erbjuder laktosfria alternativ. Coop är ett exempel på ett företag som erbjuder laktosfria matkassar.

VEGETARISKT ELLER LCHF?

När det gäller glutenfria matkassar är utbudet något sämre. En del företag, som erbjuder dig att köpa livsmedel styckvis och inte bara i form av en färdig matkasse, kan ofta byta ut produkter som innehåller gluten till glutenfria alternativ.

Matkassar som är särskilt anpassade för en viss typ av diet går att hitta, om tillräckligt många går på samma diet. Idag har LCHF-dieten blivit populär och det finns således flera leverantörer som erbjuder en LCHF matkasse eller GI kasse. GI-boxen är ett exempel på ett företag som inte bara erbjuder en GI kasse utan ett helt koncept, med tips, recept och färdiga rätter med lågt glykemiskt index. GI-boxen har även en så kallad viktgaranti, vilken innebär att du, om du misslyckas med att gå ner i vikt med deras metod, får personlig experthjälp för att hjälpa dig nå ditt viktmål.

Det finns flera företag som kan erbjuda en vegetarisk matkasse. De flesta kräver dock att du bor i Stockholm med omnejd, men i takt med utbudet när det gäller matkassar i allmänhet ökar, finns det anledning att tro att vi snart kommer få se företag som  kan leverera en vegetarisk matkasse även utanför storstäderna. Exempel på leverantörer som kan erbjuda en vegetarisk matkasse är Ecoviva, Gröna Kassen och Framtidens Mat. Läs mer om hur du går tillväga för att beställa en vegetarisk matkasse på respektive företags hemsida.

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!