igottsallskap.com testar Mat i Veckans GI-kasse

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

I veckan testade vi GI-kassen ifrån Mat i Veckan. Lite spännande är det allt, att först få hem recepten på mail och sen få hem kassen några dagar senare. Det är faktiskt roligt att plocka in allt i kylen, det är inte var dag man måste pussla för att få plats med allt. Först en massa grönsaker och sen fisk och kött.

Jag gillade att en av rätterna i veckans kasse var helt vegetarisk, det var en marockansk kikärtsgryta. Istället för ugnsrostade morötter hade vi hembakat surdegsbröd till och det blev hur gott som helst. Vi kryddade också med kanel, kardemumma och gurkmeja för att få mer smak och lite gulare färg.

I veckans kasse var det lax, den panerade vi enligt receptet med sesamfrö. Istället för att steka den så åkte den in i ugnen, och jag vågar säga att det nog går precis lika bra att göra så. Till det blev det quinoasallad och limedressing. Vi hade inte testat quinoa innan, men blev positivt överraskade så det ska vi äta igen.

Vad jag tycker är smidigt med matkasse är att man inte köper något ”onödigt” man går liksom inte i affären och tänker.. ”det där behöver jag nog”. Sen blir det mat över till lunchlådor och så slipper man tänka på det också. Hinner man inte laga allt går det oftast bra att frysa in. Mindre stress helt enkelt och faktiskt mer nyttig mat i magen. Kort sagt en bättre vecka. Vi testade en GI-kasse och att GI-mat håller blodsockret på en jämnare nivå har vi nu också fått erfara. Jag brukar alltid bli hungrig tidigt på eftermiddagen, men denna veckan har jag varit mätt och glad till jag kommit hem efter jobbet. Att komponera ihop mat med lågt GI själv är lite klurigt, men när man får recepten klara och maten i en kasse är det mycket enklare.

Att ha matkasse hem är verkligen bra för inspirationen, även fast vi brukar laga mycket mat hemma så är det roligt att testa något nytt. Några av recepten vet vi redan nu att vi kommer testa igen. Vad jag gillade är att recepten senare nu under våren kommer anpassas så man även kan tillaga recepten på grillen, intressant!

Bild 2 Oköttsliga lustarbild 1 oköttsliga lustarbild 3 oköttsliga lustarbild 4

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!