Glutenfri matkasse

Det har blivit allt vanligare att folk runt om i landet börjar med matkassar. Konceptet slog igenom på allvar för några år sedan och det är nu möjligt att börja prenumerera på en matkasse på i princip alla orter i Sverige. Eftersom detta blivit så populärt har det också dykt upp ett flertal leverantörer av matkassar som erbjuder en glutenfri matkasse eller andra alternativ för allergiker. En glutenfri matkasse innebär att de ingredienser som innehåller gluten byts ut mot glutenfria alternativ.

Hur beställer man en glutenfri matkasse?

MatkasseKampanjRabattkodBeställ här
City Gross MatkasseGlutenfri kasse för 2, 4 eller 6 personerAktiveras med klick på "Beställ här" >Beställ här!
linasmatkasse Tabell logo699 kr (op 899 kr)Aktiveras med klick på "Beställ här" >Beställ här!
Ecoviva logoBeställ gluten- och laktosfri matkasse från Ecoviva. 4 middagar - 4 personer.MKN200 ger 200 kr i rabatt!Beställ här!
Veckansmiddag logoSamtliga matkassar kan fås glutenfria!100-200 kr i prova-på rabatt via klick på "Beställ här"!Beställ här!
logga GastrofyHär gör du din egen glutenfria matkasse!Aktiveras med klick på "Beställ här" >Beställ här!
Mathem matkasseFamiljekasse gluten- och laktosfri. 5 dagar, 4 personer.150 kr i prova-på rabatt med koden NY150KR o klick på "Beställ här".Beställ här!

Den som är intresserad av att börja prenumerera på en glutenfri matkasse har idag flera alternativ. Ecoviva och City Gross är två exempel på företag som erbjuder glutenfria matkassar vid sidan om sitt ordinarie sortiment. Många av de företag som gör det möjligt att handla mat på nätet erbjuder också en glutenfri matkasse eftersom dessa leverantörer har tillgång till en mängd olika livsmedel. Av denna anledning kan de enkelt byta ut ingredienserna i sin vanliga matkasse och istället leverera en glutenfri matkasse om en kund så önskar.

Glutenfri matkasse från Kocken och jag

Varför erbjuder inte fler en glutenfri matkasse?

Anledningen till att inte samtliga leverantörer av matkassar har möjlighet att erbjuda en glutenfri matkasse är för att de beställer in vissa varor för en viss vecka och att det helt enkelt kostar för mycket att ha ersättningsvaror på lager. Det måste såklart finnas ett tillräckligt stort kundunderlag för att det ska vara värt att börja med en särskild typ av matkasse, och många har tidigare gjort bedömningen att det inte finns det när det gäller just en glutenfri matkasse. I det fall man saknar möjligheten att beställa en särskild typ av mat kan man alltid höra av sig till leverantören och meddela denna om att intresse finns. Detta kan bidra till att de får upp ögonen för en helt ny kundgrupp.

1
0