Billigaste matkassen

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

Matkassar är idag ett vanligt inslag i vardagen för många svenskar. Sedan de första matkassarna kom för några år sedan, har utvecklingen gått framåt med stormsteg och det finns idag massor av lokala och rikstäckande leverantörer av matkassar. Förutom att de flesta svenskar idag har möjlighet att få sin mat levererad hem till dörren, är bredden på matkassarnas innehåll ett av de tydligaste tecknen på att matkassen antagligen är här för att stanna. Att få sin matkasse vegetarisk, laktosfri eller anpassad för en särskild diet som till exempel LCHF är inte längre särskilt svårt och vi kommer antagligen få se mer och mer av de lite mer nischade matkassarna.

Vem levererar den billigaste matkassen?

Förutom företagens geografiska spridning samt bredden på matkassarnas innehåll är priset också något som förändrats jämfört med för några år sedan. Även om de flesta matkassar kostar någonstans runt 700-800 kronor har det dykt upp flera matkassar som alla får sägas göra anspråk på att leverera den billigaste matkassen i landet.

Är Linas Matkasse billigast?

Livsmedelskedjorna som ICA, Coop och City Gross erbjuder alla matkassar till bra priser. I de flesta fall levereras dock inte matkassarna till dörren utan hämtas upp i närmaste butik. Vill man få kassarna hemlevererade måste man betala en avgift. Dessa företag kan förutom just den anledningen också erbjuda låga priser eftersom man konstant köper in stora mängder livsmedel. ICA har dessutom en matkasse kallad Billiga veckan, som innehåller varor ur ICAs lågprissortiment.

ICAs lågpriskasse är antagligen den billigaste matkassen från de ledande livsmedelsbutikerna i dagsläget, samtidigt som det bör sägas att varken City Gross eller Coop har någon uttalad lågpriskasse. För mer information om vad matkassarna innehåller, besök företagens hemsidor.

MatHem är ett företag som erbjuder en nätbaserad livsmedelsbutik, där man själv kan plocka ihop en matkasse och sedan få den hemlevererad. MatHem erbjuder också färdiga matkassar.

 

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!