Barnkasse

Skriven av
Publicerad: , Senast ändrad:

Tanken med matkassar är att göra livet smidigare för den som har en stressig tillvaro. Även om de flesta kanske inte lägger ner mer än en halvtimme på att sitta ner och äta middag, är det en hel del tid som gått åt till att laga, planera och handla maten som vi äter. En grupp som har tvingats lägga ner extra mycket tid och energi på detta är kanske barnfamiljer. Förutom att maten måste vara tillräckligt god för att passa barn i olika åldrar samt de vuxna, ska den också innehålla alla näringsämnen vi bör få i oss varje dag för att orka med jobb och skola. Dessutom ska den inte kosta för mycket och det måste framförallt gå snabbt att laga. En svår ekvation att få att gå ihop, fram till att fenomenet med matkassar började breda ut sig över landet.

Idag har de flesta matkassarna en egen barnkasse. Läs mer i nedan lista!

☆Spara upp till 965 kr!
☆Välj mellan 14 olika matkassar varje vecka
☆Ingredienser i exakta mängder för mindre matsvinn
☆Möjlighet att byta ut maträtter
☆Barnfamilj-, Vegetarisk-, Laktosfri, Veg-Flex & Inspiration
☆2-6 personer, 3-5 middagar
☆30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Rabattkod: NYSTART_LINASAFF
☆Premiumkasse med förberedda maträtter
☆Premium, Vego, Sthlmslådan, Familje och Vroom
☆1-6 personer, 3-4 middagar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor
☆Grymt starterbjudande. Finns även förberedd kasse
☆Familje-, Barnens-, Wellness, Kockens förberedda kasse
☆2-6 personer, 4-5 middagar
☆10% rabatt till de första 3 leveranserna
☆Sveriges första matkasse
☆Original, Barn-, Vego-, Flexitarian-, Bistrokasse
☆2-4 personer, 3-5 middagar
☆Få 50% rabatt på din första matkasse!
☆20% rabatt (första matlåda)!
☆Sveriges största matkasse-utbud
☆2-6 personer 5 dagar i veckan
☆Rabatt aktiveras via “Beställ här”
☆Förberett av våra kockar
☆Flexibelt abonnemang
☆Färdigt på 15 minuter
☆Spara 20 % på din första matkasse när du beställer idag!
☆Mat hem till dörren
☆Välj mellan 30 olika matkassar
☆Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådor! (5×25%)!
☆Matbutik på nätet
☆Komponera din matkasse efter egna önskemål
☆Valfritt antal dagar och personer
☆200kr rabatt vid köp över 750kr Gäller
☆100% ekologisk
☆Vegetarisk-, Vegansk och, Flexetarisk
☆1-4 personer, 3-4 dagar
☆20% rabatt vid första beställningen
☆Ekologiskt fokus
☆Ekologisk-, Vegetarisk-, Gluten-, Laktosfri-, Barnvänlig
☆4 personer, 4 middagar
☆Få en rabatt på 200 SEK
☆10% rabatt vid första beställningen
☆Närproducerat och ekologiskt fokus
☆2-6 personer 5 dagar i veckan

En matkasse anpassad för familjens kräsnaste konsumenter!

Det finns idag flera sorters matkassar att beställa och många ganska nischade sådana. En alternativ matkasse som många företag väljer att erbjuda är en barn matkasse, särskild anpassad för barnfamiljer. En barn matkasse innehåller oftast rätter som går snabbt att laga, samtidigt som det är ett relativt säkert kort när det gäller barnens smak.

Företag som har en särskild barn matkasse i sitt sortiment är till exempel Linas matkasse och Middagsfrid. Båda innehåller lättlagad mat som barn brukar gilla, samtidigt som nutritionister har hjälpt till att planera måltiderna ur näringssynpunkt för att säkerställa att maten innehåller de näringsämnen som särskilt barn behöver. Många kunder väljer att alternera mellan en barn matkasse och en vanlig matkasse, för att vid vissa tillfällen kunna ta fram ett enkelt recept som går snabbt att laga samtidigt som de vet att barnen kommer uppskatta den. Testa en barn matkasse nästa gång det är dags för en leverans och se om familjens kanske kräsnaste konsumenter av mat ger den tummen upp!

Många leverantörer av matkassar har börjat med särskilda matkassar som är utformade för att barnen ska tycka om maten så mycket som möjligt. Det kan ibland också vara recept som är särskilt lättlagade så att barnen ska kunna vara med och laga maten. En barnkasse innehåller oftast ingredienser med lite mildare smaker eftersom barn sällan uppskattar kryddstark mat. En barnkasse är många gånger också lite billigare än de övriga matkassarna eftersom ingredienserna ofta inte är lika dyra.

Beställ en barnkasse och låt barnen vara med och laga

Något som många upplever är en fördel med att beställa en barnkasse är att det ger barnen chansen att vara med och laga mat. Eftersom man oftast sparar en hel del tid genom att beställa matkassar så kan man nu istället lägga den tiden på att laga en god måltid tillsammans. Detta är ett kul sätt att umgås med hela familjen och kan på samma gång göra att barnen lär sig ett och annat i köket.

Vad kan en barnkasse innehålla?

Ofta innehåller en barnkasse klassiska rätter som pizza, köttbullar med potatismos och spaghetti och köttfärssås. Många vill dock gärna utmana barnen lite och inkluderar kanske en och annan oväntad rätt i sin barnkasse. En annan viktigt aspekt av att leverera en bra matkasse för barn är att den innehåller nyttigt mat som samtidigt är god. Detta är något som är en utmaning för många föräldrar och genom att beställa en matkasse kan man få hjälp med detta. En bra barnkasse innehåller varierade måltider med både nya och obekanta smaker, enkla och lättlagade recept och mat som hela familjen kan uppskatta. Kolla in om din leverantör av matkassar erbjuder en matkasse som utformats specifikt för att barnen ska uppskatta den. Om de inte gör det kan man alltid skicka ett mejl och efterfråga en sådan.

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Spara upp till 989 kr på 4 kassar!